14. GELENEKSEL BULUŞMA GÜNÜ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’e bağlı Kapaklı Köyü “Geleneksel 14. Dostluk, Dayanışma ve Buluşma” Etkinliği düzenlendi.

Kapaklılar Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Tuncer, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Kapaklı Köyü Muhtarı Şükrü Aydın ve vatandaşların katıldığı etkinlikte, bu yıl 14’üncüsünü gerçekleştirdikleri etkinliğin muhtarlık ve kapaklı köyü derneği iş birliğiyle düzenlendiğini belirtti.

Köyden çevre il ve ilçelere göç etmiş kişilerin bu etkinlik sayesinde bir araya geldiğini anlatan Tuncer, şöyle konuştu:
“Bu etkinliklerde amacımız yılda bir kez de olsa bir araya gelerek, kültürümüze sahip çıkmak, akrabalık bağlarını güçlendirmek, köyde yaşayan yaşlılarımızı ziyaret etmek, geleceğimiz olan çocuklarımıza örf ve adetlerimizi öğretmektir. Ebediyete intikal etmiş sevdiklerimizin ve büyüklerimizin ruhuna topluca dua edip, bizleri bugünlere getiren insanlara bir nebze de olsa vefa borcumuzu ödemektir. Bu etkinlikte en büyük amaçlardan biri de ata topraklarına sahip çıkmaktır. Doğduğu toprakları yani geçmişini unutanların asla geleceği olmaz. Kapaklı köyümüze sahip çıkmalıyız, aksi takdirde gelecek nesillerin kutlayacakları hiç bir gelenek görenekleri kalmayacaktır. Sloganımız “Ne sensiz Kapaklı, Nede Kapaklısız sen” . dedi.

Etkinlik Kur-an, mevlit ilahi seslendirilmesinin ardından müzik ve çeşitli oyunlarla devam etti.Bilecik Belediye Başkanı Şahin, vatandaşlarla birlikte çiftetelli oynadı. Pazaryeri Belediye Başkanı Tekin, vatandaşların ilgi odağı olurken fotoğraf çekinmek için adeta yarıştılar. Muhtar Şükrü Aydın, Etkinliğe katkı sağlayan Belediye Başkanlarına ve Kapaklılar derneği yönetimine, ve kendilerini yalnız bırakmayan tüm vatandaşlara teşekkür etti.


14. GELENEKSEL BULUŞMA GÜNÜ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin