15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bilecik’te etkinlikler düzenlendi.

 

Düzenlenen etkinliğe, Bilecik Valisi Bilal Şentürk, AK Parti Milletvekili Selim Yağcı, Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, Belediye Başkanı Semih Şahin, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, CHP İl Başkanı Metin Yaşar,  İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Nail Öztürk, CHP İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, gazi ve şehit yakınları, kurumlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partiler ile vatandaşlar katıldı.

 

Bahçelievler Mahallesinde 15 Temmuz anıtının önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı, İl Müftüsü Necati Akkuş’un dua etmesinin ardından şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu sütunlara Vali Bilal Şentürk, AK Parti Milletvekili Selim Yağcı ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, karanfil bıraktı.

15 Temmuz anıtındansonra Bilecik Şehitliğinde Vali Bilal Şentürk, şehitlik defterini imzaladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Kuran-ı Kerim tilaveti, İl Müftüsü Necati Akkuş’un dua etmesinin ardından tören mangası saygı atışı gerçekleştirdi.

 

Vali Şentürk Şentürk, “Milletimizin güçlü iradesiyle bu tehlikeyi söktük attık ve atacağız. Milletimiz her ortamda acısında, hüznünde, mutluluğunda birlik ve beraberliğini sürdürdüğü sürece de hiç bir rüzgar bizi yerimizden sallayamayacaktır.” dedi.

AK Parti Milletvekili Selim Yağcı, “15 Temmuz’da Türk milletinin “ordu millet” olduğunu dosta düşmana gösterdi, vatanına, milletine, kutsal değerlerine karşı bir hareket olduğunda nasıl tek bir millet olduğumuzu tekrar ortaya koyduk.” ifadelerini kullandı.

 

Belediye Başkanı Semih Şahin, “Birçok güvenlik güçleri ve vatandaşımızı şehit verdik bir daha böyle günlerin görülmemesini dilerim.” diye konuştu.

 

Şehir şehitliğindeki törende, saygı duruşu ve Marşı’nın okunmasının ardından Vali Bilal Şentürk, Belediye Başkanı Semih Şahin ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, şehit mezarlarına çiçek bıraktı.

 

 

Vali Bilal Şentürk, Şehitlik Defterini imzaladı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Necati Akkuş, dua yaptırdı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin