15 TEMMUZ KAHRAMANLARI ANILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük Belediyesi tarafından 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak amacıyla düzenlenen ve 15 Temmuz Gazileri’ni Bozüyüklülerle buluşturan “15 Temmuz Kahramanlarımızla Beraberiz” adlı söyleşi programı yoğun ilgi gördü.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde; Tv sunucusu ve yapımcısı Bekir Develi’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve  saygı duruşu ile İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda  15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunarak onlar için dualar edildi.

 

15 Temmuz’u anlatan video filmi izlenmesinin ardından programın sunumunu yapan Bekir Develi “Bir 15 Temmuz geçirdik, Rabbim tekrarını nasip etmesin inşallah, Hepimiz için, tüm millet için, benim çocuklarım için, sizlerin evlatları için ve dahi sizler için ne büyük bir travmaydı o. Ama Allah’a sonsuz hamd olsun ki alnımızın akıyla çıktık. Herkes yüreğini koydu bu davanın altına. Dimdik durduk, eğilmedik, bükülmedik” dedi.

 

Boğaziçi Köprüsü’ndeki grup arasında bulunan ve olaylar sırasında ayağından yaralanan Gazi Safiye Bayat “15 Temmuz bizim için; biz inananlar için Asra bedel bir lütuf gecesiydi. Sadece ve sadece inanan kalplerin orada bulunduğu, gazaya yürüdüğü Allah tarafından verilmiş bir geceydi. Saadet rüzgârıyla, ferasetiyle, cesaretiyle zalime keskin bakışıyla, bayrağımızdaki hilale adanmış bir zafer gecesiydi. 15 Temmuz’u anlat anlat, bitiremeyeceğim, bitirmeyeceğim de. Çünkü o gecenin benim için çok güzel anlamları var” dedi

 

Bir gecede tank kullanmayı öğrenen Gazi Mehmet Köse, tankın önüne yatan Gazi Metin Doğan ve darbe girişimine karşı sokağa çıkıp yaralanan Gazi Orçun Şekercioğlu o gece yaşadıklarını dinleyenlerle paylaştı.

 

 

Programın sonunda protokol üyeleri tarafından 15 Temmuz Gazileri’ne plaketleri takdim edilirken tüm katılımcılara da 15 Temmuz hatıra paraları hediye edildi.

15 TEMMUZ KAHRAMANLARI ANILDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin