2. Abdülhamid Dönemi Paneli Bilecik’te Yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Osmanlı Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile Oğuz-Türkmen Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünce ”Çeşitli yönleriyle 2. Abdülhamid ve dönemi” paneli düzenlendi.
Prof. Dr. Taş, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki panelde, 2 Abdülhamid’in yakın tarihte en az anlaşılan tarihi şahsiyetlerden birisi olduğunu belirterek, kişiliğinin çoğu zaman siyasi sebeplerle ve kasıtlı olarak çarptırılarak topluma aksettirildiğini ve tarihi gerçeklerin perdelendiğini ifade etti.
Bu durumun kendiliğinden 2. Abdülhamid döneminin yanlış bilinmesine ve yorumlanmasına sebep olduğunu dile getiren Prof. Dr. Taş, şöyle konuştu:
”2. Abdülhamid, Osmanlı devletinin son döneminin en önemli ve en ilgi çekici şahsiyetidir. Devletin başına en hassas ve ağır tehdit ve tehlikelerle dolu bir zamanda geçmiş, devlet başkanlığını teslim almasıyla birlikte kendisini meş’um 93 harbinin içinde bulmuştur. Osmanlı devlet gemisi korkunç fırtınalı sularda her tarafından çatırdamaya başlamışken 2. Abdülhamid, 33 yıllık hükümdarlığı süresinde gemiyi batmaktan kurtarıp, sahil-i selamete çekmeye, sakin bir körfeze getirip her tarafını onarmaya gayret etmiştir. Devletimizin başında 33 sene icraat yapmış bir padişah hakkında aktarılan yanlış bilgi ve iftiralar sadece nesillerin yanlış bakış açılarına saplanmaları ile sonuçlanmamış, aynı zamanda aleyhimize olanların ekmeğine yağ sürmüştür. Bugün ise artık gerçeği tam olarak bilme zaruretimiz vardır. Bu ancak dürüstlükten ayrılmayan ve ilim haysiyetine sahip tarihçilerin çalışmaları ve bunların söylenip yayınlanması ile mümkün olacaktır.”
Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, ve daire müdürleri ile öğretim görevlileri ve öğrencilerin katıldığı panel, panelistlerin 2. Abdülhamid’in hayatını ve icraatlarının yer aldığı sunumlarıyla sona erdi.
2. Abdülhamid Dönemi Paneli Bilecik’te Yapıldı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin