2. Abdülhamid Han Oyunu Bilecik’te Sahne Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez’in yazıp yönettiği 2. Abdülhamid Han’ı merkezine alan “Usta” isimli tiyatro oyunu, ilk olarak Bilecik’te sahne aldı.

Sultan 2. Abdülhamid Han’ın şehzadelik günlerinden başlayıp son günlerine kadar olan dönemi anlatan ve 81 il dolaşacak oyun, Bilecik Şeyh Edebali Kongre ve Kültür Merkezinde seyirciyle buluştu.

 

 

Ziraat Bankası’nın destekleriyle hazırlanan ve baba-kız ilişkisi üzerinden ilerleyen oyun, Bilecikliler tarafından yoğun ilgi gördü.Abdülhamid Han’ın vefatının 100. yılı dolayısıyla sahnelen oyunu, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık’da izledi.

 

 

Yenilmez, Haber228 muhabirine yaptığı açıklamada, Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu edinen “Akif” oyunuyla daha önce 81 ili dolaşan Yenilmez, şimdi de Abdülhamid Han’ı anlatan bir oyunla Türkiye’yi dolaşmaya Bilecik’ten start verdiklerini söyledi.Yenilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2. Abdülhamid Han’ın bir Bilecik hayranı olduğunu söyledi. 2. Abdülhamid Han’ın Karakeçililerin bulunduğu Bilecik’te ‘Bismillah’ diyerek başladığını kaydeden Yenilmez, “Bu ülkenin Abdülhamid Han’a bir vefa borcu var. Ziraat Bankası’na çok teşekkür ederim. Muhteşem bir salon, muhteşem bir vefa örneği. Müesseselerimiz bu vefa örneğini göstermeli. İnşallah bu mücadelede biz başarılı olacağız. O’nun ruhu şad olacak. Anadolu Ajansı’na çok teşekkür ederim. Siz her yerde varsınız.” diye konuştu.

 

 

Yenilmez’in yanı sıra Tilbe Germencik ve Zülfü Demirtaş’ın rol aldığı oyunda teknik ve dekor tasarımı Uğur Gürel üstlendi. Yaklaşık 2 saat süren tek perdelik oyun, sırayla Bursa, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Sakarya, Yalova’nın ardından 81 kent de tiyatroseverlerle buluşacak.

2. Abdülhamid Han Oyunu Bilecik’te Sahne Aldı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 13 Ocak 2018, 14:30

    bilecikte ilk baslaması normal CÜNKÜ ABDULHAMİD bileciklilere hahkiki mehserilerim diye selenirdii osmanlın son döenmlerinde bilecikliler korkuduu ertuğrul muhafız alayı kurup sadece bilecikli gençleri aldı bilecik cok seven padişah herhalde bilecikte onu seviyordurrr

    Cevapla
  2. ABDULHAMİD BİLECİK COK SEVMESİNİN NEDENİİ ERTUĞRUL MUHFAIZ ALAYII KİMSEYE EMANET ETMEDİĞİİ BİLECİKLİLER ETMİŞŞŞ NOKTAAAAA

    Cevapla
Bizi Takip Edin