2. ÜNİVERSİTE TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik il milli eğitim müdürlüğü tarafından bu yıl 2.si düzenlenen üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik, ‘2. Üniversite Tanıtım Günleri’ Şeyh edebali Kültür ve Kongre merkezi fuaye alanında yapılan kurdela kesim töreni ile başladı.

_DSC0152

Saygı duruşu ve İstiklal marşı’nın okunması ile başlayan etkinlik Bilecik Hayme Ana mesleki ve teknik anadolu lisesi Folklor ekibi’nin gösterileri ile devam etti.

_DSC0136

Açılış konuşmasında Üniversite tercihinin insanın ileriki yaşamını büyük ölçüde etkilediğini belirten Bilecik İl milli eğitim müdürü İsmail Altınkaynak, “Bütün üniversite adaylarının önlerinde çok uzun ve yorucu bir hazırlık süreci vardır. Üniversiteler ve bölümler konusunda yeterince bilgi sahibi olmayan öğrenciler gittikleri bölümden pişmanlık duymaktadırlar. Bu durumu önlemek için Seçeceğimiz üniversiteyi ya da bölümü iyi analiz etmenin yolları bu tür etkinliklerden geçmektedir. Bu tanıtım günlerinin de öğrencilerimize faydalı olmasını diliyorum. Girecekleri sınavda da şimdiden başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşma ve gösterilerin ardından yapılan Kurdela kesimi ile ‘Üniversite Tanıtım Günleri’ Bilecik Şeyh edebali kültür ve kongre merkezi fuaye alanında başladı.

_DSC0160

Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Orhangazi Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi,  Yakın Doğu Üniversitesi olmak üzere toplam 15 üniversite’nin katıldığı 16-17 mayıs tarihlerinde 2 gün sürecek olan Üniversite tanıtım günleri’nde Bilecik merkez ve ilçeleri dahil  toplam 4 bin öğrenci fuarı gezecek.

Programa Bilecik İl Milli Eğitim müdürü İsmail Altınkaynak, Bilecik Belediye başkan yardımcısı Kadri Şentürk, Bilecik Milli Eğitim Müdür yardımcısı Bektaş Uçkun ve öğrenciler katıldı.

2. ÜNİVERSİTE TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin