23 NİSAN BİLECİK’TE COŞKUYLA KUTLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

 

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törene, Bilecik Valisi Süleyman Elban, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, protokol üyeleri ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam eden törenlerde İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, yaptığı konuşmada, şu ifadelere yer verdi:

 

Türk milletinin büyük bir inanç ve kesin bir azimle kurduğu yeni Türk devletinin dayandığı iki temel ilkeden birinin ”Tam bağımsızlık” birisinin de ”Kayıtsız şartsız egemenliktir” ifadesinde bulunan Durmuş, şöyle konuştu:

Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi ”Yeni Türkiye devletinin yapısının ruhu, milli egemenliktir.” egemenlik hiçbir anlam, hiçbir şekil ve hiçbir yönde ortaklık kabul etmez. O, tam anlamıyla bilinçli ve milli bir uzlaşma gerektiren demokratik otorite birliğidir. Ne yazık ki millet egemenliğini içine sindiremeyen hain odaklar, 15 Temmuzda milli iradeyi ortadan kaldırmak için bir kalkışmada bulunmuşlar ve o iradenin sahibi olan milletimizden gereken cevabı almışlardır.

 

Kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle sokakları dolduran milletimiz, kendini kurşunlara siper ederek iradesine, meclisine, demokrasisine ve geleceğine sahip çıkmıştır. Millet iradesinin simgesi olan Gazi meclisimizi dahi bombalayacak kadar gözü dönen hainler, bugün yaptıklarının hesabını millet önünde tek tek vermektedirler.

 

15 Temmuz sonrasında alınan kararlar ve yapılan değişikliklerle bugün demokrasimiz daha sağlam temellere oturmuş, temsil kabiliyetini daha da genişletmiş ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracak mekanizmaları daha hızlı harekete geçirecek bir yapıya kavuşmuştur. Artık hiçbir hain grup irade-i milliyeyi kesintiye uğratmayı, ele geçirmeyi aklından dahi geçiremeyecektir. Bazı güçlerin oldukça gözünü korkutan Türkiye Cumhuriyetinin doludizgin ilerleyişi, her alanda yaptığımız atılımlar tüm engelleme çabalarına rağmen sürecek ve dosta güven, düşmana korku vermeye devam edecektir.

Öğrencilerin şiir okuması ve Osmangazi anaokulu halk oyunları gösterisiyle devam eden kutlamalarda Osmangazi Ortaokulu öğrencileri arasında ”Çuvalla yürüme”, ”yumurta taşıma” ve ”elma yeme” yarışması düzenlendi.

 

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi sona erdi.

23 NİSAN BİLECİK’TE COŞKUYLA KUTLANDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin