24 Haziran Seçimleri Öncesi Haber228 Ekibi Olarak Merak Edilen Tüm Konuları Sizler İçin Sorduk

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bilecik Milletvekili ve 2. sıra Milletvekili adayı Halil Eldemir, Haber228 ekibi tarafından gerçekleştirilen röportajda açıklamalarda bulundu.

Haber228 muhabiri Uğur Baklacı tarafından sorulan soruları yanıtlayan AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir gerçekleştirilecek olan 24 Haziran seçim öncesi değerlendirmelerde bulundu.

 

Haber228 ekibi olarak merak edilen konuları sizler için derleyip Milletvekili Halil Eldemir’e sorduk.

1- 2 Dönemdirdir AK Parti Bilecik Milletvekili olarak ilimizi parlamentoda başarıyla temsil ediyorsunuz. isterseniz öncelikle bu dönemin kısa bir değerlendirmesiyle sohbetimize başlayalım

 

25. Dönem Milletvekili seçimleri ile Bilecik Milletvekili oldum. 3 yıllık Milletvekilliğimizi tamamlamış oluyorum. 26 Dönem yine 1 kasımda yapıldı bunu üzerinden de yaklaşık iki buçuk yılı geride bırakmış olduk.

 

2- Vekilliğiniz süresince gerek il merkezi gerekse ilçelerde çok ciddi yatırımlar yapıldığını görüyoruz. ilçelerde de ciddi bir karşılığınız var. döneminizdeki yatırımları ve süreçlerini kısaca değerlendirebilir misiniz?

 

15 yılı geride bırakan AK Parti döneminde yaklaşık olarak Bilecik’e 12 Milyar lira yatırım yapıldı. Bu yatırımlar sanayiden, ulaştırmadan, sağlıktan, eğitimden, turizmden, çevreden her alanda birçok yatırım yapılmış oldu.

 

3- Bileciklilerin uzun yıllardır beklediği Devlet Hastanesi ve Yenişehir Yolu Vekilliğiniz döneminde nihayet başladı. Bu iki önemli yatırımla ilgili son durum nedir?

 

Bursa-Yenişehir-Bilecik yolu inşaatı başladı. Ulaştırma yatırımlarında, Bilecik’ten İstanbul’a Bilecik’ten Ankara’ya Bilecik’ten Eskişehir’e hızlı tren hile ulaşabiliyorduk. Bursa-Bilecik arası Osmaneli bağlantılı hızlı tren çalışmaları başladı. 2019 yılı sonuna doğru sonlanmasını bekliyoruz.

 

Türkiye’de zaman olarak hastalara en kısa sürede müdahale edebilen şehir. 2002 yılı öncesi 2 ambulans var iken şuanda 30 ambulansımız mevcut.

4- 24 Haziran seçimleri için vakit 2 de 2 Vakti sloganıyla yola çıktınız ve bu iddialı çıkış Bilecik kamuoyunda da yankı uyandırdı. Nasıl çıktı bu slogan? çıkış noktasıyla alakalı bilgi alabilir miyiz?

 

Biz AK Parti Milletvekilliği 2 kişi olarak güçlü bir adayız. Ben kendim şahsım üzerine Milletvekilliği yapmış, diğer yandan 3 döne milletvekilliği yapmış Selim Yağcı ile güçlü bir talibiz.

 

Yatırımlarımızın devam etmesi için, ülkemizin daha gelişmesi için vatandaşların karşısında güçlü bir ekip ile varız.

 

5- AK Parti’nin Bilecik’ten 2 vekil çıkarması durumunda bunun ilimize ne gibi getirileri olacak?

 

Biz mecliste en yoğun şekilde çalışmak zorundayız. Sabaha kadar yasama yapıyoruz bitince hemen çıkıp ilimizde vatandaşların sorunlarını dinleyip sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz. 2 kişi olursak birbirimizin yükünü alacağız.6- Peki. seçmenler neden AK Partiye oy vermeli?

 

Yapılmış hizmetimiz var bunlar milletimizin takdiridir. görülüyor, kullanılıyor, hissediliyor. Bu konumdan bakarsak zaten milletimizin güvenini almış bir hükümetiz. Tekrar devam etmesi için AK Partiye oy verilmesi lazım.

 

7- Artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiyoruz. Sizde TBMM de yapılan Anayasa Değişikliği oylamalarında bulunarak önemli bir görevi yerine getirmiştiniz. Bize biraz bu sistemi anlatabilir misiniz?

 

Artık Türkiye’de koalisyonların olmaması için artık Türkiye’de istikrarın devam etmesi için ve yarım kalan işleri, dönemi tamamlayıncaya kadar devam etmesi için yeni bir sistem oluşturduk. Bunun adına da Cumhurbaşkanı Hükümet sistemi adını verdik.

 

8- Cumhur ittifakı ile AK Parti ve MHP arasında bir birliktelik oluştu. Bu ittifaka giden süreci ve 24 Haziran seçimlerini kısaca değerlendirir misiniz.

 

Cumhur ittifakı aslında 2 partinin genel başkanı ilk protokole imza attıkları ilk ittifak değil. Çok daha büyük ittifaklar gördük.Bu ittifak 15 Temmuz gecesi Tankın üstüne çıkan takın üzerinde imzaladığı bir ittifak.

9- Peki, 15 Temmuzu yaşayan bir vekil olarak neler söylemek istersiniz?

 

Çok zor geceydi Bilecik’te idim burada meydanda idim Cumhurbaşkanımızın vatandaşları meydana davet etmesiyle birlikte milletimiz darbeye darbe vurarak dur dedi.

 

Ertesi sabah Ankara’da meclis toplantısında olağan üstü toplantısına katıldık.

 

15 Temmuz tam bir ihanet hareketi. Milleti tamamen birbirine düşürme hareketi oldu.

 

10- Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

 

Bizde bir söz vardır bir işe nasıl başlarsan öle devam edilir. Şimdi yeni bir sisteme geçiyoruz Cumhurbaşkanı Hükümet sistemi. İstiyoruz ki güçlü bir ülke olalım, bu sistem çok iyi başlasın.

 

Bu sistem çok iyi başladığı zaman 2023-2053-2071 hedefleri fevkalade olacaktır. Şuanda en çok büyüyen ülkeyiz. İhracadımız er ay rekorlar kırıyor.

 

Daha güçlü olacağız, daha çok başaracağız ve diyorum ki 24 Haziran hepimizin buna devam demesinde ve Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde de bu millete hizmet etme noktasında devam takibi olacak ben vakit Bilecik vakti diye düşünüyorum, vakit Türkiye vakti diye düşünüyorum, güçlü bir Türkiye için inşallah hep beraber olacağız.

24 Haziran Seçimleri Öncesi Haber228 Ekibi Olarak Merak Edilen Tüm Konuları Sizler İçin Sorduk
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. İnşallah devamıda gelir güveniyoruz ??

    Cevapla
  2. İnşallah devamıda gelir

    Cevapla
  3. Hep beraberiz ?

    Cevapla
  4. Başarılar vekilim

    Cevapla
  5. Birlik ve beraberlik içinde olalım yeter

    Cevapla
  6. 7 Haziran 2018, 11:28

    İnşallah 2 de 2 göndericez Ankara’ya sizleri

    Cevapla
Bizi Takip Edin