3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü katkılarıyla Özel Eğitim Okulları tarafından etkinlik düzenlendi.

3-aralik-engelliler-gunu-26

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Muhammet Akgül, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, engelli vatandaşlara hizmet vermenin büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

 

Türkiye’de aile yanında yaklaşık 480 bin vatandaşın evde bakım hizmetinden yararlandığına değinen Akgül, “İlimizde ise kişi başı 932 TL den aylık ortalama 850 aileye evde bakım desteği vermekteyiz.Bunun dışında sosyal yardımlaşmadan da yaklaşık bin kişiye engelli aylığı bağlanmış durumda. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, ücretsiz seyahat kapsamında Nisan ayından beri engelli ulaşımına uygun olan toplu taşıma araçlarında, araç başına 600 TL destek veriyor” dedi.

 

 

Bilecik Özel Eğitim Okulları öğrencilerin rol aldığı halk oyunları, tiyatro gösterilerinin ardından etkinlik, Vali Süleyman Elban ve Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından engelli sporculara hediye ve ödüllerinin takdim edilmesiyle son buldu.

 

Etkinliğe, Bilecik Valisi Süleyman Elban, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, STK Temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

3-aralik-engelliler-gunu-13 3-aralik-engelliler-gunu-15 3-aralik-engelliler-gunu-20 3-aralik-engelliler-gunu-22 3-aralik-engelliler-gunu-24 3-aralik-engelliler-gunu-26 3-aralik-engelliler-gunu-1 3-aralik-engelliler-gunu-5 3-aralik-engelliler-gunu-8 3-aralik-engelliler-gunu-12

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin