7 TIR YARDIM MALZEMESİ DUALAR EŞLİĞİNDE UĞURLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen “Halep’e Yol Açın” kampanyası kapsamında toplanan yardımların bulunduğu 350 bin lira değerindeki 7 tır, törenle uğurlandı.

 

Bilecik Valisi Süleyman Elban, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Hemen yanıbaşımızda olan bir sıkıntıya seyirci kalmamız yada görmemezlikten gelmememiz mümkün olmazdı. Aslını sorarsan bizim dışımızda da gören yok bu sıkıntıyı ve dramı. Bileciklinin duası ve kalbi 7 tıra, 70 tıra, 170 tıra sığmaz. Bununla birlikte onlarıda oraya gönderiyorlar.” ifadelerini kullandı.


Yapılan yardımların bir dua niyetinde son derece önemli olduğunu vurgulayan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Bu yardımın fiili yardımdan öte bizim gönülden onların yanında olduğumuzu bildirmemiz bu gayret içerisinde olmamız son derece önemli.” dedi.

 

Halep’ten çıkan insanların dramlarına şahit olduklarını belirten İHH Bölge Sorumlusu Ruhi Ademoglu, “bu soğukta, bu yağmurda, bu çamurda aileleri ile birlikte yaşamaya çalışıyorlar, açlıklarını gidermeye çalışıyorlar. Ama ne kadar büyük bir devlet, ne kadar büyük bir devlet olduğumuzu oralara gittiğimizde kendi gözlerimizle gördük. Okadar güzel ortak bir çalışma var ki içeride insanlar içeriye ilk geldiklerinde kurulan çadırlar, erzaklar ile karşılanıyor hatta devletimiz içeride iş makineleriyle birlikte büyük bir kamp yeri hazırlıyor” dedi.

 

 

“Halep’e yol açın” kampanyası ile birlikte binlerce tırın yola çıktığını belirten İHH Bilecik İl Temsilcisi Şemsettin Yıldırım ise, “Devletimiz elhamdülillah masaya yumruğunu vurdu ve Halepli kardeşlerimizi peyderpeyi dışarıya çıkarttı. Enson aldığımız bilgiye göre dün Halep’te hiçbir kardeşimiz kalmamış, şuanda İdlib’te akrabalarının yanında hasta ve yaralı olanlar da Türkiye’de. Kızılay, AFAD ve İHH’nın orada çadırları var, fırınlarımız var” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Bilecik İl Temsilcisi Ahmet Selöz ise “Bundan üç yıl önce memur-sen in öncülüğünde 37 dernek vakıf sendikanın katılımıyla kurdugumuz Bilecik sivil dayanışma platformu BİSİDAP ile Suriye savaşının ilk zamanlarında bir tır yardım toplamak niyetiyle yola çıkmıştık ve o gün herşeyiyile sivil olan organizasyonumuzda doğal reflekelerde 5 tır yardımı göndermiştir. Bu gün geniş bir kampanya yapmamaıza rağmen sadece memursene bağlı sendiklaların ilçe temsilcileri ve iş yeri temsilcileirnin çabası ilgisi ile bir hafta gibi kısa bir sürede 100.000 tel nin üzerinde nakdi bağış ve bir o kadar da ayni bağış topladık. Ve ihh temsilcimize teslim ettik. Bu sadece hadi bakalım yürüyoruz dediğimiz anda bu milletin bu teşkilatın ne kadar dertli reflekslerinin ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesidir.” dedi.

Yardım tırları, okunan dualar eşliğinde yola çıktı.

      

7 TIR YARDIM MALZEMESİ DUALAR EŞLİĞİNDE UĞURLANDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 10 Ocak 2017, 08:05

    Helal olsun şehrimizin gururusunuz. Allah (c.c.) yolunuzu açık etsin…

    Cevapla
Bizi Takip Edin