720 Yıllık Cami İbadete Yeniden Açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 18. yüzyılda yapılan ve 1999 depreminde zarar gören, 720 yıllık olan Vakıflar Genel Müdürlüğünce rölöve ve restorasyonu yapılan Kasımlar Köy camisinin tekrar ibadete açılması dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Bilecik’in, Osmanlı Devleti’nin köklerinin gelişmesinde büyük önem taşıdığını vurgulayan Bakan Dönmez, Türkiye’de cami sayısının 84 bin 600 olduğunu belirtti.

 

Cumhuriyet döneminde 74 bin cami daha yapıldığını belirten Bakan Dönmez, “Bunların da kahir ekseriyeti aslında vatandaş eliyle olmuş. Dişinden tırnağından arttırmış mahallesindeki caminin biri temelini atmış, birisi harcını getirmiş, biri camını getirmiş. Böyle yapmışız. Cami, mahallenin köyün merkezi haline gelmiş. Onun etrafında yerleşim alanı oluşmuş. Allah o insanlardan razı olsun.” diye konuştu.

Bilecik Valisi Bilal Şentürk ise caminin görünümünü gördükten sonra buranın geçmişiyle ilgili fikir ve bilgi sahibi olduklarını ifade etti.

 

Tarihi caminin ecdat tarafından yapıldığını dile getiren Vali Şentürk, “Geçmişi böyle heybetli olanın geleceği bundan aşağı kalır mı?. Kalmaması lazım. Kim inşa edecek geleceği, çocuklarımızla beraber inşa edeceğiz. Ama geçmişimizi unutmadan, geçmişle bağlarımızı koparmadan. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz güzel bir çalışma ortaya koymuş. Buranın ne kadar önemli geçmişinin olduğunu bize gösteriyor. Ama geleceğimizi inşa edelim derken gurbette olan insanlarımız bağlarını koparmasın. Geçmişle bağlarımızı diri tutalım.” ifadesinde bulundu. Konuşmaların ve yapılan duaların ardından

 

Bakan Dönmez, Vali Şentürk ve beraberindekiler rölövesi ve restorasyonu tamamlanan camiyi yenden ibadete açtı.

720 Yıllık Cami İbadete Yeniden Açıldı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. İnşallah bu yaz uğrar ibadet ederiz

    Cevapla
  2. Gorende çok müslüman zannedecek o memleketi anca dedi kodu biliyorlar ilimden bilimden anlamiyorlar

    Cevapla
  3. Sayin valim abdulhamidhan camisi insatini hizlandirin ne olur sayin yagci tayfasi yapamadi ancak bu camiyi siz yaptirtirsiniz ezan sesine hasretiz ya mubarek sanki yunanistanda yasiyoruz ismetpasa mahallesi olarak ezan sesi duyulmuyor

    Cevapla
  4. hem 18nci yüzyıl,,,,,,,,,,,hem 720 yıllık nasıl oluyor yahu?????????

    Cevapla
  5. Bir gün önce gittim ve çok şükür içine girmek nasip oldu elhamdülillah çok güzel yapılmış aslına uygun teras manzarası mükemmel Rabbim inşallah ibadet aşkı versin.mutlaka gidip görün derim…

    Cevapla
  6. Bir gün önce orada idim elhamdülillah girip görmek nasip oldu gerçekten çok güzel olmuş eski haline benzetilmiş özellikle teras manzarası mükemmel..

    Cevapla
Bizi Takip Edin