Ahmet Selöz; Öğretmensiz Öğretmenler Günü Kutlamasına Tepki Gösterdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim-Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı ve Memur-sen İl Temsilcisi Ahmet Selöz öğretmenler günü dolayısıyla Bilecik’te düzenlenen Öğretmenler Günü Kutlama programını eleştirdi.

 

Bilecik’te Öğretmen Günü kutlama programları Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle son bulurken, salonun yarısı boş, diğer yarısını da öğrenciler ve az sayıda öğretmenler doldurdu.

 

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde saat 10.00’da düzenlenen ‘Öğretmenler Günü’ kutlama programına öğretmenlerin davet edilmediğini dile getiren Selöz, yeni göreve başlayan öğretmenlerin yeminini mesai arkadaşlarının heyecanla gözüne bakarak değil, öğrencilerin önünde ettiği bir ilki yaşadıklarını kaydetti.

 

Haftasonu yapılan çelenk sunma programına bütün öğretmen ve yöneticiler davet edilirken, bugün yapılan salon programında ‘II.kutlama’ programında ifade edildiği gibi sadece okullardan birer sınıf öğrenci istendiğini sözlerine ekledi.

‘ÖĞRETMENSİZ ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI’

Ahmet Selöz yaptığı açıklamada, “Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler günü ülke genelinde haftasonu başlayan etkinliklerle hafta boyunca kutlanmaya devam edecek..

 

Ancak Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan bir ilke imza atarak öğretmenler gününün öğretmenler olmadan kutlanması için talimat verdi. 26.11.2018 pazartesi günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi kutlama programına öğretmenler davet edilmezken her okullardan birer sınıf öğrenci birer öğretmenin refakatinde katılması istendi. Emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesinin takdim edileceği ve göreve yeni başlayan öğretmenlerin meslek yemini edeceği programda salon boş kalırken az sayıda öğrenci grubu ile salonun doldurulmaya çalışıldığı gözlendi…

 

Durumu protesto ettiği düşünülen emekli öğretmenlerin hiç biri hizmet şeref belgesini almak üzere programa katılmazken mesleğin başındaki çiçeği burnunda öğretmenlerde meslektaşlarıyla heyecanlarını paylaşmak yerine boş salonda öğrencilerin huzurunda meslek yemini ederek asil öğretmenliğe üzgün bir şekilde adım attılar..”dedi.

Ahmet Selöz; Öğretmensiz Öğretmenler Günü Kutlamasına Tepki Gösterdi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. Buda işçi bayramında 1 mayıs gibi memurlar 1 mayısta tatil yapar işçi meydanda onun gibi olsa gerek

    Cevapla
  2. Emekli öğretmenler önceden nasıl haberi olup protestoya karar vermiş acaba?

    Cevapla
  3. öğretmenlerı yok sayan,onları her fırsatta yarı yolda bırakan,yoksulluk sınırı altında maaş almalarına göz yuman ve bütün memurları masada satan bır sendıkanın ıl başkanı olarak neyı eleştırıyorsunuz…!

    Cevapla
  4. Kardeşim bu Ömer YEL nerede? Bu adam ne iş yapar? Bunun sesini kim ne ile kıstı? Korktuğu bir şey mi var? Neden böyle günlerde, bu tür olaylarda başını kuma gömer? O değil miydi tabuttan çıkan? Ömer çık başkan çık dışarı nerdeysen? Korkma ya, yemezler.

    Cevapla
Bizi Takip Edin