AK Parti Bilecik İl Başkanı Karabıyık: “AK Parti her zaman yaşlıların yanında oldu”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, “AK Parti iktidarı olarak diğer tüm alanlarda olduğu gibi yaşlılarımız için de sosyal devlet anlayışı ile hareket edip bu anlamda yaşlılarımızı hiçbir zaman unutmadık.” dedi.

Başkan Karabıyık, Yaşlılar Haftası dolayısıyla İl binasında gazetecilere yaptığı açıklama, yaşlılığın hayatın çok özel bir dönemi olduğuna işaret etti.

 

Yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kurarak, kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli olduğunu aktaran Karabıyık, “Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Bir toplumun yaşlısına sahip çıkarak, onları hayatlarının son dönemecinde huzurlu ve sorunlardan arınmış bir şekilde hayatlarına devamını sağlamak bir kültür mirasıdır. Bu nedenle yaşlılarımıza sahip çıkmalı, sosyal devlet anlayışı gereği sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.” dedi.

 

AK Parti iktidarları döneminde yaşlıların hiçbir zaman unutulmadığını vurgulayan Karabıyık, tarihin her döneminde yaşlısına gereken değeri ve önemi veren Türk milletinin bu saygı sayesinde güçlü bir toplum oluşturduğuna dikkat çekti.

 

AK Parti İl Başkanı Karabıyık, şunları kaydetti:

 

“AK Parti iktidarı olarak diğer alanlarda olduğu gibi yaşlılarımız için de sosyal devlet anlayışı ile hareket edip bu anlamda yaşlılarımızı unutmadık. Açılan Yaşlı Koordinasyon Merkezleri, yaşamını evde yalnız veya ailesi ile birlikte sürdüren yaşlıların boş zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak, yasam koşullarını iyileştirmek, günlük yaşamla ilgili etkinliklerine yardımcı olmak, rehberlik ve mesleki danışmanlık yapmak, kendi olanakları ile karşılamakta güçlük çektikleri konularda destek hizmetleri vermek, sosyal ilişkilerini ve aktivitelerini artırmak amacıyla hizmet vermektedir. Yaşlılara yönelik yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerini ülkenin dört köşesinde yaygınlaştırdık. Yaşlı yaşamevleri modeli, evde bakım hizmeti ve evde sağlık hizmetleri ilk kez hükümetlerimiz döneminde uygulandı. Sağlıktan kültürel faaliyetlere, bankacılık işlemlerinden ulaşıma, çevre düzenlemesinden eğitime kadar her alanda yaşlıların refahı ve memnuniyeti için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Yaşlıları mutlu etmenin, onlara hizmet etmenin, sadece ferdi değil toplumsal bir görev olarak görülmesi gerektiğini aktaran Şengül, İslam dininin de yaşlılara karşı hoşgörülü olmayı ve onlara hürmet etmeyi emrettiğini hatırlattı.

 

Hatay sınırına gideceklerini belirten Karabıyık, Nasipse yarın AK Parti Belediye Başkanlarımızın tamamı ile Hatay Reyhanlı’ya oradan Kilis’e geçeceğiz İHH ile birlikte nasipse sınırı geçeceğiz oradaki belediye başkanlarımızı ziyaret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Bilecik İl Başkanı Karabıyık: “AK Parti her zaman yaşlıların yanında oldu”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin