AK PARTİ SEÇİM BEYANNAMESİNDE NELER VAR?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başbakan Ahmet Davutoğlu ATO Congresium’da AK Parti’nin seçim beyannamesini açıkladı.
Davutoğlu, “Huzur ve istikrar 1 Kasım seçimlerinde temel vizyonumuzdur. Tazelendik ve yenilendik ‘Haydi Bismillah’ diyoruz” dedi. Davutoğlu, “Vaatlerimiz halkımızın her kesimine dokunacak” diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET 1300 TL

Başbakan Davutoğlu, Canlarımızı dişlerine takan işçilerimize kulak verelim. Asgari ücreti önümüzdeki dönemde 1300 TL’ye çıkarıyoruz. Yapılan işin tehlike sınırı yükseldikçe asgari ücret de artırılacak dedi.

TAŞERONLARI KAMUDA İSTİHDAM EDECEĞİZ
Taşeronların kamuda istihdam edilmesi konusunda açıklama yapan davutoğlu, Taşeronluk çerçevesinde  kamunun ihtiyaç duyduğu işlerde çalışan taşeronları kamuda istihdam edeceğiz dedi.

EMEKLİLER İÇİN DEVRİM GİBİ ÇALIŞMALAR

Emekliler ile ilgili konuşan Davutoğlu, “Mübarek emeğiyle ülkeye katkı sağlayan emeklilerin bir talebini dinleyelim. 1100 liranın altında maaş alan işçi ve bağkur emeklilerimize yılda 1200 lira ek zam yapıyoruz. Emekli memur maaşlarını da düzenledik. Şimdi bütün emeklilerimize ayda 100 yılda 1200 lira takribi durumuna göre yeni zam yapıyoruz. Emeklilerimize hayırlı bereketli olsun. Bu da refah düzeyinin yükseltilmesi anlamda önemli. Tarım emeklileri hariç, 1000 liranın altında maaş alan hiçbir emekli kalmayacak. BağKur emeklilerimiz ise 884 liraya ulaşmış olacak” dedi.

ANNELERE MÜJDE

Ev almak için hesap açan vatandaşımıza yüzde 15 destek sağlayacağız. Bütün annelerimize ilk çocuk için 300, ikinci için 400, üç ve üzeri için 600 lira hediye edeceğiz diyen davutoğlu, Şu ana kadar 265 bin 782 anneye ödemeyi yaptıklarını belirtti.

ÇİFTÇİLERE MÜJDE

Çiftçiler ile ilgili açıklama yapan Davutoğlu, “Birincisi, yemde ve gübrede KDV’yi kaldırıyoruz. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin liraya kadar karşılıksız destek vereceğiz. Arazilerini birleştirmek suretiyle büyük ölçekte tarım oluşturan üreticilerimize destek sağlayacağız. Basınçlı sulama sistemini yaygınlaştıracağız. 2019’a kadar 10 milyar araziyi tarıma elverişli hale getireceğiz.” dedi

AK PARTİ SEÇİM BEYANNAMESİNDE NELER VAR?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin