Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Türkiye Birinciliği müsabakaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Bilal Şentürk, Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Türkiye Birinciliği müsabakalarını izledi.

Vali Şentürk, İstasyon Spor Salonunda 29 ilden 180 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen müsabakalarda, Gençlik ve Spor Bakanlığınca, sporun yaygınlaştırılması, alt yapının sağlanması ve ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takibinin oluşturulmasının hedeflendiğini kaydetti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız da sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması amacıyla Anadolu Yıldızlar Liginin oluşturulduğunu belirterek, ”Karate en eski spor branşlarından biridir. En temel prensipleri disiplin, saygı, sevgi, nezaket ciddiyet, dayanışma ve doğruluktur. Bu tür müsabakalar neticesinde başarılı sporcuların çıkacağına, ülkemizi uluslararası arenada temsil edeceğine ve Ay Yıldızlı bayrağımızı dalgalandırarak, İstiklal Marşımızı tüm dünyaya oturacaklarına canı gönülden inanıyorum.” diye konuştu.

 

Müsabakalarda dereceye giren sporculara Vali Şentürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yıldız ile Gençlik ve Spor Bakanlığı uzmanı Birsen Kızılırmak, Avrupa ve dünya karate hakemi Savaş Öz, madalyalarını verdi.

Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Türkiye Birinciliği müsabakaları
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin