ATIK SU ARITMA TESİSİ HİZMETE AÇILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi (OSB), “Atıksu arıtma tesisi” düzenlenen törenle hizmete girdi.

DSC_3154

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Bozüyük OSB’deki tesisin açılışında, her geçen gün önemi artan çevre kavramı içerisinde çevre günlerinin ve haftalarının önem kazandığını anımsatarak, çevrenin manasına uygun olarak arıtma tesisinin açılışını yaparak, çevreye gösterilen önemi bir daha vurgulamak istediklerini söyledi.

DSC_3120

Çevrenin canlı ve gelecek için önemli olduğunu vurgulayan Vali Nayir, şöyle konuştu:

“Bilecik, tarihi, zengin kültürü, çeşitlendirilmiş sanayisi ve aynı zamanda temiz çevresi ile güçlü bir şehrimiz. Yapacağımız her faaliyette çevreyi de dikkate alarak, onun da bozulmaması ve gelecek nesillere daha iyi aktarılması için yapılması gerekenleri de planlıyoruz. Sanayi çalışmalarımız için de öyle. Bugüne kadar Bilecik’te temiz sanayi kurulma gayreti gösterilmiş ve başarılmıştır. Organize sanayilerimiz içerisinde seçici davranarak çevreye sıkıntı verecek hususlardan uzak durmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda başta organize sanayilerimiz olmak üzere arıtma tesislerimizde çevreye verebileceğimiz zararı da en aza indirmeye çalışıp, emanet aldığımız çevreyi miras bırakma gayreti içerisindeyiz. Burada önemli olan tesislerin yapılması kadar, uygun bir şekilde kullanılması, dikkati bu hususta yoğunlaştırılmasıdır. Ben inanıyorum ki buradaki sanayicilerimiz de kendilerine duydukları saygının, çevreye duydukları saygının bir gereği olarak bu tesisin kullanımında da yeterli özeni gösterecekler ve geleceğe daha güzel bir şekilde hazırlanacağız. Burada yapılan çalışmada da emeği geçenleri kutluyorum.”

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Akat da 2 bin metre küp kapasiteli atıksu arıtma tesisinin şu anda 400 metre küpünün faaliyette bulunduğunu bildirerek, “Şu an OSB’de bulunan tesislerden 12 tesisin bağlantısı yapılmış durumdadır. Diğer tesislerimizin bağlantısı gerçekleştirilerek toplam tesis sayısı 28 olacak. Tesisimiz yaklaşık 5 milyon liraya maliyetindedir. Günlük ortalama 60 kilo arıtma çamuru, buradan çıkacak ve çevre kirliliğinin fiziksel ve biyolojik olarak arıttıktan sonra çevre kirliliğinin önüne geçmiş olacağız.” dedi.

 

Konuşmaların ardından Park Cam tarafından 137 dönüm alana yaptırılan tesisin açılışı yapıldı. Vali Nayir, Kaymakam Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci ve diğer ilgililer, tesis hakkında bilgi aldı.

DSC_3160 DSC_3154 DSC_3142 DSC_3131   DSC_3117

ATIK SU ARITMA TESİSİ HİZMETE AÇILDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin