Ayılar Geceleri Bütün Ağaçlarımı Kırıyorlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

35 yıldır çiftçilik yapan Bilecik’in Gölpazarı’lı Fikret Yamacı, tarlasına diktiği kirazları yiyen ayılar nedeniyle zor günler geçiriyor.

57 yaşındaki Fikret Yamacı, Doğup büyüdüğü Susuz köyünde çiftçilik yapan 15 yıldır kirazları yiyip ağaçlarına zarar veren ayılardan dertli. Gece yarıları tarlalarına giren ayılar kabusu olan Yamacı, ne yaptıysa bir sonuca ulaşamadı.

 

“Kiraz Zamanı Tarlaya Dadanan Ayılardan Bıktım”

Her yıl kiraz zamanı tarlasına dadanan ayılardan bıktığını söyleyen Fikret Yamacı, 15 yıldır kirazları yiyip, ağaçlarına zarar veren bu hayvanlara bir çözüm üretemediğini belirtti.

Yamacı, “Her yıl aynı. Bir sene değil her sene kiraz mevsimi geldi mi benim bahçelerime giriyorlar, herhalde beni tanıyorlar. Gelip bütün hepsini neredeyse kırıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Zararım çok, her sene yeniden dikiyoruz, gelip yeniden kırıyor. Yapacak bir şey yok. Vurmaya kalksak cezası var. Geceleri çok bekledim ama denk gelmiyor, denk gelse kameraya da çekeceğiz. Dalları şemsiye gibi yere indiriyor yavruları için. Kiraz ağaçlarını söküp cevize çevirelim diyorum ama onları da yiyecek. Ayçiçeğine başlıyoruz bu defa domuzlar geliyor, kiraz zamanında durum böyle. 15 yıldır her gece kabus görüyoruz. En az 30 ağacımı kırdı.” dedi.

Ayılar Geceleri Bütün Ağaçlarımı Kırıyorlar
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Çıkarsınlar izni vuralım

    Cevapla
  2. Vur gitsin dostum,yağını da paraya çevirirsin,çok kıymetliymiş

    Cevapla
  3. 6 Haziran 2018, 15:42

    Milli parklar madur olan çiftçimizin zararı ni karşılasın vurulması yasak ise yapılması gereken Burdur

    Cevapla
Bizi Takip Edin