AYVA LOKUMU FABRİKASI KURULUYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaneli Belediyesi, başta Ayva Lokumu olmak üzere kendi yöresel ürünlerini üreteceği fabrika için harekete geçti.

Osmaneli Belediye Başkanı rahmetli Selahattin Çetintaş döneminde büyük zahmetlerle ve araştırmalarla oluşturulan ayva lokumunun ilk üretimi Beypazarı’nda geçekleştirilmiş daha sonra  Osmaneli Belediyesince Rahmetli Selahattin Başkan döneminde kurulan fabrikada ayva lokumu üretilmeye başlanmıştı.

 

Patenti ve üretimi Osmaneli Belediyesine ait ayva lokumu fabrikası Mehmet Isıkan Başkan döneminde özel sektörden bir şirkete satılmıştı.15.Temmuz hain darbe olayı sonrası bu tesisleri alan şirketin ortağı hakkında yürütülen davada ilk sahibi, ilk derece mahkemesinde ceza almıştı. Her ne kadar şirketin şu anki sahibi farklı olsa da, şirketin ilişkilendirilmesi nedeniyle ayva lokumu belediyemiz ve belediyelerimiz acısından bu şirketten temin edilemiyordu.

 

Bazı Belediyelerin Osmaneli İlçesinin değeri olmuş ayva lokumunu geçici olarak dışardaki üreticilerden temin etmesi Osmaneli Belediyesini son derece rahatsız etti. Sorunu süratle çözmek ve patentli ürünümüzün, coğrafi işaretlemesini aldığımız tüm ürünlerle birlikte Osmaneli Belediyesi tesislerinde tekrar üretilmesi zorunluluk oldu.

Tüm bu gelişmeler sonrası, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ,rahmetli Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş anısına “Osmaneli Belediyesi Selahattin Çetintaş Yöresel Ürünler” fabrikası kurarak Ayva Lokumu, Salça, Makarna, Tarhana, Turşu, Biber Kurutma, Reçel üretmek için harekete geçti ve makina siparişlerini verdi.

 

 

Belediye Başkanı Münür Şahin, tüm belediyelerin lokum ihtiyaçlarını karşılayacak üretim tesislerini çok yakında hizmete alacaklarını belirterek, fabrika kuruluncaya kadarda halkımızın ve ziyaretçilerimizin bir süre daha sabretmeleri gerektiğini söyledi.

 

AYVA LOKUMU FABRİKASI KURULUYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin