Bakan Dönmez Bilecik’ten Seslendi “Dünya Yönünü Afrika’ya Çevirmiş Durumda”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Spor Salonu’nda düzenlenen 2019-2020 akademik yıl açılışı gerçekleşti.

Üniversite 2019-2020 akademik yıl açılışına, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik Valisi Bilal Şentürk, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Başkan Yardımcısı Melek M. Subaşı, AK Prti İl başkanı Fikret Karabıyık, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, MHP  İl Başkanı Fatih Yaşar, Pazaryeri Belediyue Başkanı Zekiye Tekin Osmaneli Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer, İnhisar Belediye Başkanı Mehmet Kepez, Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2019-2020 akademik yılı açılış törenine katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez “Bugün 4 gemiyle ay yıldızlı bayrağımızı Doğu Akdeniz’in her bir karışında dalgalandırıyoruz. Milletimize müjdeli haberler vermek için ekiplerimiz gece gündüz büyük bir özveriyle çalışıyor” dedi

Türkiye’yi 2023’e, 2051’e, 2071’e taşıyacak olan sizlersiniz’ diye üniversite öğrencilerine seslenen Bakan Dönmez, “Bu şehrin, bu ülkenin, bu milletin yarınları sizlersiniz. Pek çoğunuz için özellikle de yeni başlayanlar için üniversiteli olmak birey olmanın, bağımsız olmanın belki de ilk adımı. Fikri ve zihni dünyanızın olgunlaşması, değerlerinizin inşası ve inkişafında bu yılların, bu sıraların büyük önemi var. Ancak birey olmak bencil olmak değildir. Makyavelist bir anlayışla her türlü ahlaki zafiyeti meşru görmek değildir. Birey olmak toplum içinde kendinize ayrıcalıklı bir yer edinmektir. Bunun yolu ise iyi bir eğitimden geçer. Bilgi ve birikimden geçer” ifadelerini kullandı.

Hayallerini dünya için kuracaklarını anlatan Fatih Dönmez, “Dünya artık kabuğuna sığmıyor. Küresel bir dünyada hayallerimiz de yeryüzü kadar geniş olmalı. Gelecek vizyonunuz bütün dünyayı kucaklamalı. Neden? Çünkü Türkiye büyüyor, genişliyor, her geçen gün dünyaya daha fazla entegre oluyor. Biz, insanımıza ve kabiliyetimize güveniyoruz. Yapmamız gereken tek şey, kapasitemizi ortaya çıkaracak altyapıyı kurmak. Bu anlayışla 2016’dan 2018’e kadar 268 öğrencimizi yurt dışına eğitime gönderdik. Bu yıl da inşallah 231 öğrencimizi daha yurt dışına burslu olarak göndereceğiz. Döndüklerinde nükleer enerji, bor teknolojileri, yenilenebilir enerji başta olmak üzere bakanlığımız bünyesinde görev alacak öğrencilerimize güvenimiz tam.” diye konuştu.

“DÜNYA YÖNÜNÜ BİR KERE DAHA AFRİKA’YA ÇEVİRMİŞ DURUMDA”

Bakan Dönmez, “Şu an Batı yüzyıllar boyunca sahip olduğu avantajları kaybetmeme mücadelesi verirken, Doğu kendine yeni alanlar açma peşinde. Bu sizler için de büyük fırsatları beraberinde getiriyor. Sizlere İngilizce öğrenin demeyeceğim çünkü artık o merhaleyi çoktan geçtik. İngilizcenin yanına öğreneceğiz ikinci dilin bir Doğu dili olmasına önem verin. Rusça, Çince, Japonca geleceğin dünyasında önemli bir yere sahip olacak. Keza Afrika son dönemin parlayan yıldızları arasında. Dünya yönünü bir kere daha Afrika’ya çevirmiş durumda. Türkiye de son dönemde Afrika’da yatırımlarını hızla artırıyor. En son MTA, Sudan’da maden ruhsatı aldı. Afrika’nın bu yükselişini de gözden kaçırmayın.”

Dönmez, bugün artık dünyaya sektörlerin değil teknolojilerin yön verdiğini belirterek, “Enerjiyi bu anlamda Türkiye’nin dünyaya kafa tutabileceği, yeni teknolojilerle meydan okuyabileceği bir alan olarak tasarladık. Enerji teknolojilerinin geliştirilmesi başlıca hedeflerimiz arasında. Şu konuda hemfikiriz; yeni teknolojilerin üretiminde kabiliyetimizi ne kadar geliştirirsek dünyanın geleceğinde de o kadar söz sahibi oluruz.” ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün 4 gemiyle ay yıldızlı bayrağı Doğu Akdeniz’in her bir karışında dalgalandırdıklarını söyleyerek, “Doğu Akdeniz’de bugün yaşananlara bakın mesela. Meselenin teknik boyutu kadar hukuki, diplomatik ve ekonomik boyutları da var. Doğu Akdeniz’de kararlığımızı, hakkımızı, hukukumuzu sizler savunacaksınız. Bugün 4 gemiyle ay yıldızlı bayrağımızı Doğu Akdeniz’in her bir karışında dalgalandırıyoruz. Milletimize müjdeli haberler vermek için ekiplerimiz gece gündüz büyük bir özveriyle çalışıyor. Yavuz önümüzdeki günlerde yeni lokasyonunda sondajına başlayacak. Oruç Reis’de Antalya’nın güneyinde kendi lokasyonundaki işin yüzde 30’luk kısmını tamamladı. Fatih’de şu an 4 bin metrenin altına indi. Yerin altına vurduğumuz her matkap Türkiye’nin aydınlık geleceğine attığımız imzadır. Bu imzanın altında 82 milyonun emeği, azmi ve inancı var” dedi.

DOĞU AKDENİZ’DE YAŞANAN GELİŞMELER

Bugün 4 gemiyle ay yıldızlı bayrağı Doğu Akdeniz’in her bir karışında dalgalandırdığını söyleyen Bakan Dönmez, “Doğu Akdeniz’de bugün yaşananlara bakın mesela. Meselenin teknik boyutu kadar hukuki, diplomatik ve ekonomik boyutları da var. Doğu Akdeniz’de kararlığımızı, hakkımızı, hukukumuzu sizler savunacaksınız. Bugün 4 gemiyle ay yıldızlı bayrağımızı Doğu Akdeniz’in her bir karışında dalgalandırıyoruz. Milletimize müjdeli haberler vermek için ekiplerimiz gece gündüz büyük bir özveriyle çalışıyor. Yavuz önümüzdeki günlerde yeni lokasyonunda sondajına başlayacak. Oruç Reis’de Antalya’nın güneyinde kendi lokasyonundaki işin yüzde 30’luk kısmını tamamladı. Fatih’de şu an 4 bin metrenin altına indi. Yerin altına vurduğumuz her matkap Türkiye’nin aydınlık geleceğine attığımız imzadır. Bu imzanın altında 82 milyonun emeği, azmi ve inancı var” diye konuştu.

Bakan Dönmez akademisyenlere göndermede bulunarak, “Daha öncede farklı toplantılarda ifade ettiğim gibi üniversitelerimizi siyasetin, sanatın, sanayi ve yüksek teknolojinin arkasındaki akıl olarak kabul ediyorum. İşte bu aklı geliştirecek, girift sorunlara sistemli cevaplar verecek ve yarının Türkiye’sini kuracak mutfak sizlere emanet. Gençlerimiz sizlere emanet. Türkiye sizlere emanet. Türkiye, hızla artan enerji ihtiyacı ve büyüyen ekonomisi ile enerji teknolojilerinde büyük vaatler sunuyor. Üniversitelerimiz de eminim ki dünyada çığır açacak projelerin öncüsü olacaklar. Teknik altyapı, mali destek, insan kaynağı, yasal düzenleme, bizden ne isterseniz hepsini yerine getirmeye, taşın altına elimizi sokmaya hazırız. Enerji ve tabii kaynaklar alanında yapacağınız her çalışma için bakanlığımızın her zaman sizlerin emrinizde olduğunu bilmenizi isterim. Sizleri de üstlendiğiniz bu kutsal ve meşakkatli rol için tekrar kutluyorum. 2019-2020 akademik yılının ülkemize, milletimize ve üniversitemize hayırlar getirmesini niyaz ediyor, başarılar diliyorum. Yılınız güzel, enerjiniz yüksek olsun” dedi.

Konuşmanın ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş Bakan Dönmez’e bir hediye takdim etti. BŞEÜ’ye yerleştirilenler ile burs almaya hak kazanan öğrencilere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile protokol üyeleri tarafından başarı belgesi ve plaket verildi.

Bakan Dönmez Bilecik’ten Seslendi “Dünya Yönünü Afrika’ya Çevirmiş Durumda”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin