BAŞKAN BAKICI, PROJELERİNİ AÇIKLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük Belediye Başkanı ve AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Fatih Bakıcı, yeni dönem projelerini düzenlediği tanıtım toplantısı ile kamuoyuna açıkladı. Her kesimden Bozüyüklünün yoğun katılımı ile gerçekleştirilen tanıtım toplantısında Başkan Bakıcı’nın konuşması sık sık atılan sloganlarla kesilirken yeni dönem projeleri de yoğun alkış aldı.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, faaliyette olan bir otel salonunda yapılan tanıtım toplantısı ile yeni dönemde gerçekleştirmek istediği projelerini basın ve kamuoyu ile paylaştı. Şehitlerimiz için yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ve hemen ardından İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başlayan programda ilk olarak davetlilere Bozüyük AK Parti İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy hitap etti.

 

İlçe Başkanı Ersoy konuşmasında “Bizler Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu güzel vatana hizmet etme şiarıyla yola çıkmış, azim ve cesaretine kadim tarihinden alan bir geleneğin mensuplarıyız. Bildiğiniz gibi şehrimiz 2013 yılında Başkanımız sayın Fatih Bakıcı ile birlikte hizmet odaklı AK Belediyecilikle tanıştı. Bozüyüklünün yıllardır hasretle beklediği yüzlerce proje 6 sene gibi kısa bir sürede hayata geçti. Mahalle Konakları, Otogar, Kapalı Pazar, Spor Tesisleri şehrimize nefes aldıran parklar yollar alt yapı hizmetleri ve birçok sosyal projeler kültür sanat etkinlikleri hepsi insanımızı merkeze alan AK Belediyecilik anlayışımızla hayata geçirildi. Ben buradan Başkanımız Fatih Bakıcı’ya ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Tabi ki şimdi Bozüyük’ümüzün bu hizmetlerimizi takdir edeceği ve devamı için bizleri tekrar görevlendireceğinden hiç şüphemiz olmadığı bir seçime daha gidiyoruz, Milletimizin sağduyusuna ve hizmet siyasetimize olan teveccühüne inancımız tamdır. Durmadan yorulmadan Cenab-ı Hak’kın rızasını kazanmak adına çok çalışıp, milletimize hizmet etmek adına 31 Mart seçimlerini Allah’ın izniyle kazanacağız. Çünkü şehrimizin hak ettiği güzelliklerin tesisi için kaybedecek zamanımız yok. Her zaman ki gibi birileri konuşacak ama AK Parti yapacak. Bizler tevazu gayret samimiyet ile çalışıp aziz milletimize kurduğumuz gönül köprülerinin bize verdiği sorumlulukla hareket ederek, gönül belediyeciliği yapacağız. Milletimizin gönlüne girmek milletin kendisi olmaktan geçer vefakar milletimiz AK Partinin Türkiye ve gönül coğrafyası için neler yaptığını her zaman takdir etmiştir. Bu millet dayatmaya alavere dalavereye gelmez, Milletimizin karşısında samimi ve dürüst olacağız. Bilhassa gençler, gençler dik durdukça kimse bizi yolumuzdan çeviremeyecek. Hedefimiz istisnasız tüm fertleriyle önce milletimizin gönlünü kazanmak ardından sandıktan oyunu almaktır. Bizler liderimizin de işaret ettiği gibi tüm Belediye Başkanlarımızla, Belediye Meclis Üyelerimizle, İl Genel Meclis Üyelerimizle şehir ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza hakim olma idrakiyle değil, hadim hizmetkar olma idrakiyle görevlere talip oluyoruz, biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik.

AK Parti döneminde eğitimden sağlığa ulaşımdan sanayiye kadar her alanda kurduğumuz güçlü altyapı şehirlerimizle ilgili tasavvurlarımızı hayata geçireceğimizin teminatıdır. İktidara geldiği günden beri bu güzel ülkeyi adeta çağ atlatan AK Parti yeni dönemde de durmak bilmeyen azmiyle gönüller fethedecek ve milletinden aldığı bu güçle tüm tehditlere karşı dimdik duracak. Ben sözlerime son verirken, Liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın o anlamlı sözlerini buradan tekrar etmek istiyorum, kendinize güvenin Türkiye’ye güvenin yüreklerinizdeki umudu, insanlarımıza götürün dostlarım, dün bitti bugün ne geçmişin karanlığına ağıtlar yakacağız ne de dünkü başarılarımıza destanlar yazacağız, yolumuz açık olsun Allah yar ve yardımcımız olsun hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum Allah’a emanet olun” dedi.

Ardından sahneye gelen AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı yaptığı konuşmasında “AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı konuşmasında “Bozüyük Bilecik’in kalbidir. Bozüyük’ün ritmi ne kadar iyi olursa Bilecik o kadar dengeli olur, sağlığı o kadar yerinde olur. Artık hem siyasette hem de hayatta gerekli tecrübelere sahibiz. Şehrimizin her noktasındaki imkanları, fırsatları, sorunları ve problemleri çok iyi biliyoruz. Başımızda Recep Tayyip Erdoğan gibi bir Cumhurbaşkanımız, liderimiz var. Onun yanında tüm ak kadrolarımızla birlikte güçlü belediyelerimiz ve bizler varız. İnşallah tüm sivil toplum örgütlerimiz, Bozüyüklü hemşehrilerimizle, Bilecik’imizin her noktasındaki değerli vatandaşlarımızla birlikte el ele, gönül gönle vererek inşallah 2023 vizyonumuzu gerçekleştireceğiz. Bozüyük inşallah 2023’e geldiğimizde cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlarken daha da başka olacak. Benim hayalimde büyük bir sanayi merkeziydi, inşallah daha iyi bir noktaya çıkacak. Artık Bozüyük, turizmde de adını çok daha iyi noktalarda duyuracak. Bozüyük, sporda da daha iyi noktalara çıkacak. Bozüyük, tarihiyle, bulunduğu konumla, insanıyla daha üst seviyelerde 2023 vizyonunda kendine özgü noktaya gelecek. Bozüyük’le birlikte Bilecik’i de hep birlikte üst seviyelere hep birlikte çıkartacağız. Seçim dönemleri geldiğinde herkes çeşitli vaatlerde bulunur. Ancak bizim bir ilkemiz vardır. Yapacağımız şeylere söz veririz, söz verdiğimiz işleri de yaparız. Bizlere güvenin, bizlerin yanında olun 2023 vizyonunu hep birlikte gerçekleştirelim” ifadelerini kullandı.

 

Tanıtım toplantısında son olarak kürsüye gelen Bozüyük Belediye Başkanı ve AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Fatih Bakıcı ilk olarak son sahnede davetlilerle birlikte son 5 yılda gerçekleştirdiği 160 projenin tanıtım videosunu izledi.

Yoğun bir alkışın ardından konuşmasına başlayan Başkan Bakıcı “Bozüyük’ü daha da güçlendirecek ve 2023 yılına taşıyacak 21 adet yeni nesil projelerinin başlıklarını vererek 9 tanesinin videolu ve detaylı tanıtımını yaptı. Konuşması sık sık gençlerin sloganları ile kesilen Başkan Bakıcı’nın anlattığı her proje yoğun alkış aldı. Başkan Bakıcı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “İnsan, şehri inşa ederken, aslında taşın toprağın arasında kendisini inşa eder” demiş Hacı Bayram Veli Hazretleri. Tam 667 yıl önce. Ve eklemiş; Gönülde her ne var ise, Şehir olarak görünür. Gönlü taş olanın şehri taş, Gönlü aşk ile dolu olanın şehri gülistan olur. Günümüz ifadesi ile “İnsan şehrinin aynasıdır.” İşte bizler böyle bir medeniyetin, böyle bir anlayışın, böyle bir tasavvurun peşindeyiz. “Şehir değişirse hayat değişir” diyerek çıktığımız bu hizmet yolunda her daim asıl amacımız, insanımızın hayatını güzelleştirmek üzerine oldu. İzlediğimiz filmde hep birlikte gördük. Son beş yılda gerçekleştirdiğimiz 160 projenin her biri bugün hayatımıza hizmet eden birer güzellik oldular. Her iş gününü, insanı için planlayan, hizmet üreten ve yaşama sunmak için gecesini gündüz kılan, tüm mesai arkadaşlarıma huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Her biri ile gurur duyuyorum.

 

Ve siz değerli dava arkadaşlarım; Her birinize gönülden verdiğiniz emekleriniz için, sınırsız desteğiniz için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sivil toplum kuruluşlarımızın değerli temsilcileri, sizlerle birlikte istişare içinde bu hizmetleri gerçek kıldık. Göstermiş olduğunuz ilgi ve desteğinize bir daha buradan teşekkür etmek istiyorum. Bu başarı tek başına bir Fatih Bakıcı başarısı değil. Bu başarı bir takım başarısıdır. Bu başarı ailelerimizle birlikte var ettiğimiz bir başarıdır.

 

Muhalefetin 5 yılda “160 proje olmaz” sözlerini memnuniyetle karşıladığımızı ve şaşkınlıklarını anladığımı özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü 90’lı yılların zihniyeti ile bu hizmet hızını anlamak inanın ki kolay değil. İşin sırrı; ilçesine inanmış, sandıktan aldığı yetkinin sorumluluğunu taşıyan, gecesini gündüz kılarak 5 yılı 30 yıl gibi çalışan Bozüyük severlerde saklı. Çünkü bu topraklar Atatürk’ün de dediği gibi “Bir milletin makus talihinin değiştiği” topraklar. Hamurunda diriliş ruhu olan bu topraklar kendi talihini, kendi kaderini değiştiremez mi? Değiştirdi ve değiştirmeye de devam edecek inşallah.

 

1600 m2 alanda alışveriş merkezimiz olacak. Sinema salonları, fastfood alanları, çocuk eğlence alanları ve kafeteryasıyla, oyun eğlence alanıyla her yaş grubumuzun beklentilerine cevap verecek muazzam bir proje geliyor. Meydanı ve 150 araç otopark kapasitesiyle hayata geçecek bu proje; ilçemize canlılık, hareket, istihdam ve yaşam enerjisi katacak. Vizyon filmlerini ülke insanımızla aynı anda izleyeceğiz, markalarla aynı anda buluşacağız. Ana kentlerde gençlerimiz hangi imkanlara sahipse ilçe gençliğimde ona sahip olacak. Bunu istememizden daha doğal ne olabilir ki? İstedik, projelendirdik ve gerçek olacak inşallah.

İKİNCİ PROJEMİZ; KAPALI YÜZME HAVUZU

Son billboardlarda müjdesini vermiştik. Devletimizin gücünün ilçemizin gücü olduğunu kanıtlayan dev bir proje daha.. Milletvekilimiz Sayın Selim Yağcı’nın gayretleriyle ilçemize sunduğumuz önemli bir proje. İşte 3500m2 alan üzerine inşa edilecek yarı olimpik kapalı yüzme havuzumuz. Modern mimarisi ve iç donanımı ile tam bir spor yaşam merkezi.

 

Seyirci tribün alanı, dinlenme alanı, çocuk spor alanı, hamamı, saunası ve kafeteryası ile yeni nesil bir Bozüyük projesi daha izliyoruz. Bozüyük’e sporla iç içe bir yaşam sunacağız. Konuşmamın başında ifade ettiğim gibi; “Şehirler insanının aynasıdır. “Bizlerin gençliğinde olduğu gibi, çocuklarımız toprak alanlarda, boş arazilerde top koşturmasın istiyoruz. Tenis kortu, yüzme havuzu, spor salonu için lüks hizmetler demesinler istiyoruz. Bizler gençken tanışamadık bu hizmetlerle. Ama şimdi onlarla birlikte bizlerde bu hizmetleri keyifle kullanıyoruz. Gençlerimizi bu mekanlarda, ülkemizi temsil edecek yeni yıldız sporcular olarak yetiştirebilmek ,hepimiz için bir gurur vesilesi olacak.

 

3. PROJEMİZ; KATLI OTOPARK

Bozüyük’te otopark artık bir ihtiyaç. Gelişen şehir yaşamının doğal bir sonucu olarak karşımıza çıkan bu ihtiyaca cevap verecek projeler geliştiriyoruz. 300 araç kapasitesine sahip bir katlı otopark projemiz var. Hal projemizde planladığımız 150 araçlık otopark ile toplam 450 araçlık kapalı otopark çözümü sağlanmış olacak. Şehrimize, trafiğe nefes aldırmış olacağız. Yine trafiği rahatlatacak akıllı kavşak uygulamalarımızla da trafiğe yönelik çözümlerimiz etkin bir şekilde devam edecek.

 

4. PROJEMİZ; ORGANİK ÇİFTLİK TEMALI TRAFİK EĞİTİM PARKI

Ağaç yaşken eğilir der atalarımız. Ve hepimiz için dile getirilen bir atasözüdür.

 

Bu proje işte bu ideale hizmet edecek Türkiye’ye örnek olacak bir proje.

 

Dünyanın teknoloji ile sardığı gençlerimiz artık sebzeyi, meyveyi bilgisayar oyunlarında yetiştiriyor. Çocuklarımız tabiki günümüz teknolojisi ile yetişecekler ama bir yandanda yaşamın gerçeği ile de buluşmalılar. Çileği koklamalı, domatesi sulamalı, meyveyi dalından koparabilmeli, doğal olanı da öğrenebilmeli. İşte bu proje aslında bir çocuk çiftliği. İçinde yolları olan, trafik kurallarını barındıran bir çocuk şehri. Orada hem toprağa dokunacaklar, hem trafik kurallarını öğrenecekler. Yaşayarak, deneyimleyerek doğayı ve şehir trafiğini içselleştirecekler. Trafikte saygılı , kurallara riayet etmeyi toplum düzeni sayacak bir nesil ,bu proje ile Bozüyük’te yetişmeye başlayacak.SIRA GELDİ 5. PROJEYE; BİLİM SANAT MERKEZİ

Az önce ifade ettiğim gibi milenyum nesli ile bir arada yaşıyoruz.

 

Onları anlamak, ihtiyaçlarına cevap vermek, içlerindeki enerjiyi bilime ve sanata yönlendirme gerekliliğini sorumluluk olarak kabul ediyoruz.

 

İşte bu proje, bu düşüncenin ürünü. 3500 m2 alan üzerine inşa edilecek bir BilimSanat Merkezi. Çocuklarımız nasıl doğayı ve yaşamı deneyimleyerek öğrensinler istiyorsak bilimi de sanatı da görerek, tecrübe ederek, öğrenimlerine katsın itiyoruz.

 

Bu proje aynı zamanda bir yetenek keşfetme merkezi. Resim ve müzik atölyelerinde de sanata eğilimi olan gençlerimizi keşfedeceğiz.

 

Merkezimizde başka neler olacak?

 

Akıl oyunları,Robotik kodlama , biyoloji, kimya , ahşap ve tasarım atölyeleri olacak. Deney odalarında ise atölyede öğrendiklerini uygulayarak bilimin sırları içinde yolculuğa çıkacaklar. Kütüphanesi, kafeteryası gibi tüm sosyal donatı alanlarını barındıracak. Geleceğin bilim adamları işte bu odalarda keşfedilecek.

 

7 D sinema ve 3D sınıfı da buradan vereceğim müjdeler arasında.

 

Ve SIRA ULUSAL BİR PROJEYE GELDİ; MİLLİ MÜCADELE VE İNÖNÜ SAVAŞLARI MÜZESİ

Her şehrin bir tarihi, her coğrafyanın üzerine kazınmış bir hikayesi vardır.

 

Bu topraklar Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk müjdesinin verildiği topraklar.

 

Bu topraklar milli mücadele yıllarında işgale dur diyen, büyük taarruzun ön ayak seslerinin duyulduğu topraklar. Batı cephesi komutanı İsmet İnönü’nün “Bozüyük yanıyor” diye telgraf çektiği , akabinde İnönü zafer müjdesini verdiği topraklar.

 

İnönü savaşında, dört bir taraftan gelerek bu ülke için toprağa düşen nice şehitlerimizin iç içe yattığı şehitliğimiz işte bu destanın emaneti.

 

İnönü zaferleri müzemiz bu topraklarda yükselecek ama ülkemizin müzesi olacak. Türkiye ;Milli mücadele tarihini görmeye buraya gelecek.

 

Milli eğitim bakanlığımızla yapacağımız ortak çalışma ile tüm gençlerimiz kurtuluş savaşımızın kırılış noktası olan bu topraklarda, kurtuluşu anlamaya gelecek.

 

Akpınar şehitliğimizin yanına inşa edilecek bu müzemiz,4360 m2 alan üzerine yerleşecek. Teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanılarak hazırlanacak.

 

Sergi salonları, 220 kişilik çok amaçlı salona sahip olacak müzemiz aynı zamanda bir kültür merkezi olarak hizmet verecek. Bir çok etkinliğimize ev sahipliği yapacak olan mekanımız yeni buluşma noktalarımızdan biri olacak. Hediyelik eşya objelerimizi geliştirecek, ayrılan ziyaretçilerimizle bizden bir parçayı dünyanın dört bir yanına ulaştırmış olacağız. Çevre düzenlemesi ve anıtlar ile şehitliğimiz de hak ettiği görsel güce sahip olacak.

 

Bu proje ile tarih ve kültür turizm pastasından Bozüyük’e önemli bir pay kazandırmış olacağız. Yeniden tekrarlamak istiyorum. Önümüzdeki yeni dönem de Bozüyük’ün her kesimine yönelik projelerle, kazandırmaya odaklanacağız. İlk beş yılda hizmet mahrumiyetimizi gidermek için ilçe eksiklerimiz üzerinde bir inşa süreci yaşadık. Alt yapı ve üst yapı hizmetlerimiz artık rutinine girdi. Şimdi hız kesmeden daha özel çalışmalara başlıyoruz. Halk sağlığını gözeterek geliştirdiğimiz bu proje her hanemizi ilgilendiren çok özel bir çalışma.Kanser Tarama Merkezini vatandaşımızın ayağına getiriyoruz.

 

Nasıl getiriyoruz?

ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK OLAN MOBİL KANSER TEŞHİS ARACI

Bu projeyi özellikle çok önemsiyorum. Çünkü erken teşhisin hayat kurtaracağı bir konudan bahsediyoruz. Sağlıktan bahsediyoruz. Mahalle mahalle dolaşarak, köy köy gezerek ayağınıza kadar gelecek olan bu araç önemli bir çalışma gerçekleştirecek. Konusunda uzman sağlık kadrosu gözetiminde sağlık taramanız gerçekleştirilecek. Burada devlet kaynaklarından bir daha destek alacağız. Bakanlığımız bu araç için 525.000 TL değerinde mamografi cihazını Bozüyük’e hediye edecek. Sözümüzü aldık. Şimdiden ilçemiz için hayırlı olsun diyorum.

 

BOZÜYÜK LEZZETLERİ MARKALAŞACAK

İlçemizin çok önemli tatları var. Hatta bazıları sadece bizde var. Bu dönem yöresel tatlarımız için marka geliştirme çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Pancar pekmezimiz, poy biberimiz, kamber biberimiz için pazarlama desteği verecek, girişimcilerimizi teşvik edeceğiz.

 

Ev kadınlarımız aile bütçelerine katkı sağlayacak. Evlerimiz birer gıda atölyesine dönüşecek. Ev hanımlarımızın evlerinde üretecekleri ürünleri, belediye olarak satın alacak ve ilk olarak belediye işletmelerinde satışını organize edeceğiz. Akabinde ülke genelinde satış pazarlama ağı için gerekli projelendirmeleri yapacağız. Hanelerimiz kazanacak, Bozüyük kazanacak, lezzetlerimizi önce Türkiye sonra dünya tadacak. Biliyorum ki Bozüyük kazanmak istiyor. İşte kazanmak için hep birlikte çalışmamız gerekiyor.

 

Değerli Bozüyüklüler;

Ben bir esnaf çocuğuyum. Küçük yaşlardan itibaren ticaretle doğal olarak hep iç içe oldum. Öğrendiğim bir şey varsa o da kaynaklar hep sınırlıdır. İyi kullanmak gerekir. Öğrendiğim ikinci husus senin olmayanı harcamak kolaydır. Senin olmayanda hak vardır. İsraf edilemez. Öğrendiğim diğer konu ise her zaman yasa ne diyorsa ona uymak bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak boynumun borcudur. Kanuna karşı gelmeyiz. Maalesef bu günlerde konuşulan ve sen yap, sen olur dersen biliyoruz ki yaparsın denen bir vaat var. Ücretsiz su. Huzurlarınızda bu konuya bir açıklık kazandırmak istiyorum. Ekibimizle birlikte bu konuyu araştırdık. Hukuki alt yapısını inceledik. Şimdi sizinle konuyu birlikte irdeleyelim. 10 Tona kadar su ücreti alınmaması gibi bir uygulamanın maalesef yasal bir dayanağı yok. 2002 yılında çıkan 4736 sayılı kanun derki “kamu kaynakları, kamu zararı oluşturacak şekilde kullandırılamaz” Bizler Bozüyük olarak hiçbir zaman, hiçbir şart altında yasalara karşı durmadık. Duranın da yanında olmadık. Yani yasa gereği, kanunen su parası alınmak zorunda. Ben sizi kandıramam. İşte size üretip alın teri dökeceğimiz ve kazandığımızı harcayacağımız, Bozüyük’e helal olacak bir proje. İşte böylesi güzel. Dünya var oldukça bitmeyecek tek enerji olan Güneşi Bozüyük’e hizmetkar kılacağız. Bozüyük güneş ekip, güneş toplayacak. Biz kazanacağız, enerjimizi biz üreteceğiz, biz kullanacağız. Bozüyük doğamız, bunun için biçilmiş kaftan. Gerekli tüm çalışmaları tamamladık. İlgili bakanlıklarımızla görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Devlet destekli, çevreci, temiz enerji. Bunun için yapmamız gereken tek şey, kolları sıvamak. Bizler hizmet etmek için buradayız. Tek gayemiz; şehrimizin ruhuna katkı sağlayacak, onu besleyecek bir rüzgâr estirmek. Biz, bu rüzgârın peşindeyiz. Ve bu rüzgarı hız kesmeden estirmeye devam edeceğiz. Böylelikle geleceğimizi şekillendirecek 21 projemizi paylaşmış olduk.

 

5 yıl önce “halka hizmet, hakka hizmet” düsturuyla çıktığımız bu yolda çalışmaktan hiç yorulmadık. Hep bir olduk, birlik olduk, birlikte Bozüyük olduk. İnsan odaklı ve insan dostu şehir anlayışını ihya etmek için var gücümüzle hep birlikte çalıştık.

 

BOZÜYÜK DEĞİŞİRSE, HAYAT DEĞİŞİR

BOZÜYÜK GELİŞİRSE, BİLECİK GELİŞİR

BİLECİK GELİŞİRSE, TÜRKİYE GELİŞİR

 

Daha mutlu…Geleceğe güvenle bakan, Daha sağlıklı… Gülümseyen bir Bozüyük için buradayız. Hizmetin altında imzamız, kalbimizde Bozüyük sevdamız var. Biz hürmet bilir, hizmet ederiz. Biz Bozüyük ne isterse onu isteriz. Bugün hizmet için, bizlere güvenen halkımız için bir daha diyoruz. Bismillah diyoruz. Şehrimiz için gerçekleştireceğimiz çok hizmet, paylaşacağımız çok müjdemiz var. Şükürler olsun. İlk günkü heyecanla, şimdi yeniden yollara düşmenin vaktidir diyor. Hepinizi saygı ve hürmetlerimle selamlıyorum. Rabbim utandırmasın. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

BAŞKAN BAKICI, PROJELERİNİ AÇIKLADI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin