BAŞKAN GÜRSES MHP’den ’DAVACI’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişafak tarafından yayınlanan habere göre aralarında Bilecik MHP İl Başkanı Ahmet Gürses 16 il başkanı MHP’den davacı oldu. Yenişafak’ın haberi şu şekilde:

Ankara Sulh Hukuk Mahkemesinde açılan davanın dilekçesinde MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, Kilis İl Başkanı Arif Amoca, Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses, Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner, Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat, Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, Elazığ İl Başkanı Abdulvahap Erdem, Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan, Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı, Uşak İl Başkanı Ali Kurt, Çorum İl Başkanı Bekir Çetin ve Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş “davacı”, MHP tüzel kişiliği ise “davalı” olarak gösterildi.
Dava dilekçesinde bu isimlerin de arasında yer aldığı 543 büyük kongre delegesinin, partinin büyük kongresinin olağanüstü toplantıya çağrılması hususunda noter vasıtasıyla talepte bulundukları belirtildi.
Talebin, olağanüstü kongrede tüzük değişikliğini de içerdiği aktarılan dilekçede, ancak, bu tarihe kadar olağanüstü kongrenin toplanması kararı alınmadığı gibi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin değişik tarihlerdeki yazılı ve sözlü açıklamalarında, talebin yerine getirilmeyeceğini beyan ettiği bildirildi.
Dilekçede, “Büyük kongre delegelerine ait listenin seçim kuruluna teslimi ve kesinleşmesi sureti ile ilanı için Siyasi Partiler Kanunu’nca 15 günlük ilan süresi gerekmesine ve talepnamelerin karşı yana tesliminden itibaren 17 gün geçmiş olmasına rağmen hiçbir işlem yapılmaması sebebi ile 30 günlük yasal süre içinde kongrenin yapılamayacağı açıkça anlaşılmış ve bu sebeple mahkemenize müracaat ve 3 kişilik kongre çağrı heyetinin seçilerek görevlendirilmesini talep zarureti hasıl olmuştur” ifadeleri kullanıldı.
Büyük Kongreyi toplantıya çağırmak üzere Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, MHP Kurucular Kurulu üyesi Ali Sağır ve Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç’in çağrı heyeti “asil üyesi”, MYK Yedek Üyesi Turan Yaldır’ın ise “yedek üyesi” olarak belirlenmesi istenen dilekçede, şunlar kaydedildi:
“Adı geçen kongre üyeleri, parti tüzük ve programına hakim, hem parti içi geçmişleri, hem mevcut görevleri itibariyle anılan sorumluluğu hakkıyla yerine getirebilecek konumdadırlar. Ayrıca söz konusu görevi yerine getirmek üzere istekleri bulunmaktadır.” (YENİŞAFAK)

BAŞKAN GÜRSES MHP’den ’DAVACI’
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin