BEBKA’DAN ÖZEL SEKTÖRE 16 MİLYON TL’LİK DESTEK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BURSA – Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2016 Yılı Mali Destek Programlarını 22 Şubat 2016 tarihi itibarıyla açıkladı. “Havacılık – Raylı Sistemler – Savunma Sanayi”, ve “Bilecik Mermer ve Doğaltaş Sektörü” alanlarında faaliyet gösteren özel sektör işletmelerine toplam 16 milyon TL hibe verilecek olan proje teklif çağrıları için son başvuru tarihi 2 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 17.00’dir.

 

12 milyon TL bütçeli “Havacılık – Raylı Sistemler – Savunma Sanayi” programının amacı havacılık, raylı sistemler ve savunma sanayi sektörlerindeki işletmelerin üretim altyapılarının ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ile rekabet güçlerinin artırılması olarak belirlendi. 4 milyon TL bütçeli “Bilecik Mermer ve Doğaltaş Sektörü” programının amacı ise, Bilecik ilinde doğaltaş sektöründe faaliyet göstermekte olan işletmelerin ürünlerinin işlenmesi, enerji sarfiyatlarının düşürülmesi, katma değeri yüksek yenilikçi ürünlerin tasarlanması ve üretilmesi yoluyla rekabet güçlerinin artırılması olarak belirlendi.

 

2016 Yılı Mali Destek Programlarını tanıtmak amacıyla BEBKA tarafından Bursa, Eskişehir ve Bilecik’te bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. Ayrıca proje hazırlanmasına yardımcı olmak amacıyla ücretsiz proje yazma eğitimleri gerçekleştirilecek ve teknik yardım masaları oluşturulacak. Bu toplantılarda, başvuru koşulları, mali destek programları hakkında bilgiler verilerek, projelerin nasıl hazırlanması gerektiği ve başvuru süreci anlatılacak. Bilgilendirme toplantıları, eğitimler ve teknik yardım masalarının takvimi BEBKA’nın internet sitesinden ayrıca duyurulacak ve ön kayıt alınacak.

 

BEBKA’nın açıklamasında, 2016 yılı hibe desteklerinden faydalanabilmek için yapılacak başvurular için son tarihin 2 Mayıs 2016 Pazartesi gününe kadar yapılabileceği, mali destek programlarına başvurmak için Ajansın www.bebka.org.tr adresinde yer alan başvuru rehberlerinin detaylı bir şekilde incelenmesi ve Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) vasıtasıyla internet üzerinden başvuru formlarının eksiksiz bir şekilde doldurularak, başvuru dosyasının ajansa teslim edilmesi gerektiği de duyuruldu.

 

BEBKA, daha önce uyguladığı 5 teklif çağrısında toplam 94 milyon TL bütçe ile 1068 proje başvurusundan başarılı olan 272 projeyi desteklemişti.

BEBKA’DAN ÖZEL SEKTÖRE 16 MİLYON TL’LİK DESTEK
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin