BİLECİK BELEDİYESİ BORCU AÇIKLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, makamında düzenlediği basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bilecik Belediyesinin borçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, belediyeyi 72.600.320 TL borçla devraldıklarını belirtti.

 

Başkan Şahin açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Devraldığımız tarih itibariyle 72.600.320 TL borcumuz var. Vergi borçları bile ödenmemiş. 12, 213 Milyon civarında vergi borcu var. Bunların hepsi somut rakamlardır. Basında da yer aldı hukuki borçlar daha bunun üzerine eklenecek olan borçlardır. Bunlar gelmeye başladı. Ana paramız tamam ama zamanla ödenmediği için kamu zararına yol açmışlar. Buna dönük bilir kişilere mahkemeye verip vatandaşın hakkını talep edeceğiz.” dedi.

 

BÜTÇE 92 Milyon TL BORÇ 72 Milyon TL

Öte yandan Bilecik Belediyesinin 2018 yılının son mayıs ayı meclis toplantısında ise belediye bütçesinin 92 milyon tl olduğu açıklanmıştı. Şahin yapmış olduğu basın toplantısında belediyenin bütçesi hakkında net bir bilgi vermezken, belediyenin sadece borçlarına ilişkin açıklama yapması ise siyasi taktik olarak algılandı. Vatandaşın kafasında soru işaretleri bırakan basın toplantısının ardından 92 milyon Tl bütcesi olan ve yapılan hizmetler de dikkate alındığında 72 milyonluk bir borcun belediye kurumları için doğal olduğu algısı oluştu.

 

92 milyon bütçesi olan Bilecik belediyesinin 72 milyon tl’lik borcu da dikkate alındığında borçların tek kalem de ödense dahi 20 milyon tl’lik bir fazlalığı bulunmakta.

BİLECİK BELEDİYESİ BORCU AÇIKLANDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. Açık açık net söylemlerden neden kaciniliyor.. kardeşim kasada su kadar para var borç sukadar gider sukadar deseniz olmuyormu…yani sıkıntı varmı yokmu. .. önceki başkan yemiş mi hakkıyla calismismi bunlardan bahset..

    Cevapla
  2. Borç yiğidin kamcisidir başkanım ezan

    Cevapla
  3. Siz olun 20.milyon borc olsun.

    Cevapla
  4. Yazık içler acısı bilecik küçük bir il büyük illeri düşünemiyorum bile ülkemin durumu vahim

    Cevapla
Bizi Takip Edin