Bilecik Emine Bulut ve Emine Bulutlar için bir araya geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Emine Bulut ve Emine Bulutlar için bir araya gelindi.

Kırıkkale’de 18 Ağustos Pazar günü eski kocası Fedai V. (43) tarafından bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut (38) için Bilecik’te bir araya gelindi.

Sosyal medya üzerinden gruplar halinde haberleşerek Belediye Çay Bahçesi önünde buluşan Bilecik halkı, Emine Bulut’un yaşadığı anları anlatan tiyatro yaptılar ve eşleri tarafından öldürülen 5 kadının cinayete kurban oldukları yazıları okudu.

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 30 Haziran 2014 tarihinde eski eşi Levent S. tarafından öldürülen Emine Baş’ın babası Sabri Uz’da böyle bir olayın yaşanmaması için toplanan gruba destek verdi.

“Kız çocuklarından bir farkı olmadığı öğretilmeli erkek çocuğuna”

Açıklamalarda bulunan Özlem Sade; “Duyarsız kaldıkça dayak, tecavüz, cinayetler çoğalmakta. burada bulunma sebebimizi biliyorsunuz. Özellikle son yıllarda yaşanan kadına şiddete dikkat çekmek ve farkındalık için burada toplanmış bulunmaktayız. İçimden nehirler akıyor bu konuda ama düğüm, düğüm boğazlarım. Size sadece şundan bahsedeceğim. 3 kızım var Allah ömürlerini versin. Eğer bir oğlum olsaydı ona ilk öğreteceğim şey erkekliğin bir üstünlük göstergesi olmadığıdır. Daha çocukken erkekliğin bir üstünlük olduğu öğretiliyor çocuklara. O bilinçle büyüyorlar. Cinsiyetçiliğin temelleri atılmış oluyor böylece. Kız çocuklarından bir farkı olmadığı öğretilmeli erkek çocuğuna.” dedi.

Bilecik Emine Bulut ve Emine Bulutlar için bir araya geldi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. Fotoğraflarda kahkaha atanlar ne amaçla orda olduklarının farkında değiller!

    Cevapla
    • Ne amaçları olduğunu bilmeyen insan topluluğu can sıkıntısına çıkmislar sizi gören zaten şiddet düşünüyor başka şekil insanlara anlatmaya çalışsa lar daha yararlı olur şiddete özendirmek bir durum bu

      Cevapla
  2. Kültür önemli. Evlenmeden önce artık ehliyet alır gibi eğitim verme zamanı geldi. Evlilik nedir ne değildir diye. Böylece taraflar haklarını bilecek, hakkından fazlasını istemeyecek. Burada kadınlar için eylem yapılmış. Erkekler için eylem yapan yok. Siz eziyet çeken erkekler olmadığını düşünüyorsanız yanılırsınız. Bence 2 taraf içinde aynı risk var. Dayak yemeyen kadınların eylemi bu kadar olur. Keyfi yerinde olan güler..

    Cevapla
  3. Bazen insanı çileden çıkarıyorsun uz tabiki şiddete Hayır ama adamların bir sınırı var bayan kocasına herzaman seviyeli olmalı bazı bayanlar erkekleri cildirtma noktasına getiriyor. Saçı uzun

    Cevapla
Bizi Takip Edin