BİLECİK KÜLTÜRÜYLE SOSYALLEŞİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik İli ve Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından kabul edilen “Bilecik kültürüyle sosyalleşiyor” projesi protokolü imzalandı.

bilecik haberleri

Bilecik İli ve Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği Koordinatörlüğünde yürütülecek proje ortakları Merkez İlçe köylere Hizmet Götürme Birliği, Bilecik Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Bilecik İli ve Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği Başkanı Mustafa Gezen, Vali Yardımcısı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Mehmet Taşdögen, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ile Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Mehmet Kocabıçak’ın imzaladığı 1 yıl sürecek olan projede, 10-25 yaş arası kız ve erkek grubunu bir araya getirerek, halk oyunları ekibi ile halk oyunları oynayabilen ekipler kurulmasını hedeflediklerini bildirildi.

bilecik haberleri

Gençlerin sosyal farkındalık ve aidiyet duygularının geliştirilmesi planlanan projede, unutulmuş yöresel halk oyunları figürlerinin ortaya çıkarılmasının amaçlandığını belirten Gezen, şu bilgilere yer verdi:

“Ortak özellikleri taşıyan 4 köyde yapılacak araştırmayla taklitten uzak ve özgün folklor figürleri de belirlenerek, ekiplerdeki çocuklarımıza bu figürleri de öğretmeyi amaçlamaktayız. Gruplarda yer alan gençlerin hem sosyalleşmelerini sağlamayı hem de aidiyet duygularını arttırmayı amaçlıyoruz. Farklı konularda özellikle köyden şehre taşımalı olarak okumaya giden hedef grubumuzdaki gençlerin olası tehditlere karşı savunma geliştirebilmelerini ve bilinç olarak desteklenmeleri amaçlanmaktadır. Genel olarak, faaliyetlerle Bilecik ilinde yerel, kültür ve folklora olan ilgi ve alakanın artmasını hedefliyoruz.”
bilecik haberleribilecik haberleribilecik haberleri

 

BİLECİK KÜLTÜRÜYLE SOSYALLEŞİYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin