“BİLECİK MERMERİ TASARIMLA BULUŞUYOR” ETKİNLİĞİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tasarım ve inovasyonun bir kültür olarak benimsenmesi ve bölgemizin bu anlamda bir merkez haline gelmesi amacıyla bir dizi etkinlik olarak planlanan “İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları” kapsamında, Bilecik’in başta gelen ve Bilecik adı ile markalaşmış mermer sektörüne yönelik “Bilecik Mermeri Tasarımla Buluşuyor: Şehir, Mermer ve Nesneler” etkinliği 2-13 Eylül 2015 tarihleri arasında Bilecik’te düzenlenecektir.

Bu etkinlik kapsamında oluşturulan atölyelerin öğrenci grupları, akademisyenler, heykeltıraşlar ve tasarımcıları bir araya getirerek, Bilecik mermerinin, Bilecik’in tarihi dokusu ve coğrafi özellikleri ile harmanlanarak farklı sektörlere yönelik ne gibi tasarımlar yapılabileceği konusunda fikirlerin üretileceği bir platform olmasını hedeflemekteyiz.

Etkinlik, bir yandan Bilecik mermerini tasarım ile buluşturarak sektörün rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamak, diğer yandan ise Bilecik mermerinin ve dolayısı ile Bilecik’in tanıtılmasına destek olmak üzere kurgulanmıştır.

Atölye çalışmalarını destekleyecek ilham toplantıları, beyin fırtınaları ve keşif gezileri ile renklenecek etkinlikte Bilecik mermerini kullanarak farklı şehir mobilyaları, objeleri tasarlanacak ve etkinlik sonrasında tasarımlar şehrin farklı mekânlarında, ulusal ve uluslararası fuarlarda sergilenecektir.

Bilecik mermerinin tasarımla yeniden şekil bularak, katma değeri yüksek ürünlere dönüşmesi, kullanım alanlarının genişletilmesine, böylece ulusal ve uluslararası pazarda rekabet gücünün artmasına katkı sağlayacaktır. Bu etkinliği düzenleyen başta Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı ve katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür ediyorum.

 

 

Ahmet Hamdi NAYİR
Bilecik Valisi

“BİLECİK MERMERİ TASARIMLA BULUŞUYOR” ETKİNLİĞİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin