Bilecik Milletvekili Halil ELDEMİRİN Dünya Engelliler Günü Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal devlet olmanın ilkesi; eşit hak ve özgürlüklere sahip olarak doğan insanların, yaşamlarını eşit şartlar altında ve herhangi bir eksiklik duymadan sürdürebilmeleri, yaşlı veya genç, engelli veya engelsiz tüm vatandaşlara herhangi bir ayrım yapılmaksızın en iyi yaşam şartları sağlanmanın güvencesidir.

Her alanda dünya standartlarını yakalamak için büyük çaba sarf eden Hükümetimiz; engelli-engelsiz tüm vatandaşlarımızın sağlık, eğitim, ulaşım ve istihdam sorunlarının çözülmesi, sosyal haklarının güvence altına alınması, yaşam şartlarının iyileştirilmesi için gerekli yasal düzenlemeleri hayata geçirmek için uğraşmaktadır.

Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkarak, bakımlarına yardımcı olmanın yanında, onlara bilgi ve becerilerini geliştirecek imkanları sunarak, yeteneklerini ve birikimlerini kullanabilecekleri hizmet alanlarında görev almalarını sağlamaya çalışmaktadır. İnsanlarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesinde bunun önemi büyüktür.

Bu alanda yaşanan sorunlarının çözümü ve engelli vatandaşlarımızın haklı beklentilerinin karşılanmasında, devletin görevlerinin yanında, toplumun ve gönüllü kuruluşların devletle işbirliği yapması zorunludur. Bu konuda ürettiğimiz çözümler, topluma ve milletimize duyduğumuz saygının göstergesidir.

Engellilerimizin sorunlarına yapıcı ve kalıcı çözümler getirilmesi, onların hiç kimseye muhtaçlık hissetmeden ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri üretken bir yaşam sürmelerine imkan sağlayacaktır.

Teknolojinin bize sunduğu nimetlerin yanında, tehlikelerle karşı karşıya olduğumuz hayat içerisinde hepimizin potansiyel bir engelli olabileceği düşüncesinden hareketle, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam temenni ederim.

    Halil ELDEMİR
           Bilecik Milletvekili

Bilecik Milletvekili Halil ELDEMİRİN Dünya Engelliler Günü Mesajı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin