Bilecik Rıza Paşa Göleti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Söğüt ilçe sınırları içerisinde bulunan gölet, Bilecik’teki doğal olan tek gölettir. Rızapaşa Göleti’ni ilkbaharda ziyaret ederseniz binlerce kurbağanın hep bir ağızdan durmaksızın vırakladığını duyabilirsiniz.

 

Angut kuşlarının yavrularını beslediğini, gölet çevresindeki koyunların da kuzularını emzirdiğine şahit olacaksınız. Rakımı 1110 m olan göletin çevresindeki sulak alana ayak bastığınızda, üzerinize birçok sülüğün yapışacağını şimdiden söyleyelim.

 

Etrafında dağınık halde meşeliklerin bulunduğu ve çeşitli ağaçların yeşerdiği bu el değmemiş belde, sizi ziyadesiyle mutlu edecek.

BİLECİK RIZA PAŞA GÖLETİ YOL TARİFİ

Güney istikametinde, Söğüt otogarının hizasından Söğüt-Eskişehir yolu takip edildiğinde, yaklaşık 14,5 km sonra Rızapaşa Köyü yol ayrımına gelinir. Yol, soldan doğu istikametine doğru Rızapaşa Köyü’nün içinden geçerek 3 km sonra sizi gölete ulaştıracaktır.

 

[mks_pullquote align=”left” width=”710px” size=”15″ bg_color=”#FFE4B5″ txt_color=”#0a0a0a”]GPS kullananlar için 39° 55’53.53” kuzey – 30° 15’14.10” doğu.[/mks_pullquote]

BİLECİK RIZA PAŞA GÖLETİ HARİTA İLE YOL TARİFİ

BİLECİK RIZA PAŞA GÖLETİ GÖRSELLERİ

Bilecik Rıza Paşa Göleti
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin