BİLECİK SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Sarıkamış Harekatı’nın 102’nci yıl dönümü kapsamında yürüyüş düzenlendi.

 

 

Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Bilecik Valisi Süleyman Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve vatandaşlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okudu.

 

Bilecik Valisi Süleyman Elban, burada yaptığı konuşmada, birçok cephede 500 binin üzerinde vatan evladının şehit olduğunu ancak en dramatiğinin sarıkamış olduğunu söyledi.

 

Şuanki iklimin 5 katı daha soğuk iklimde yiyeceği olmadan, üzerinde yeterli kıyafeti olmadan çok zor şartlar altında vatan müdafası için görev yapan askerlerimizin elim şekilde şehit olduklarını belirten Elban, “Bugün de ülkemizin 4 bir yanında gerek mehmetçiğimiz, gerekse polislerimiz yine bu zor şartlarda vatan savunması için görev yapmaya devam ediyorlar. İnsanımıza ne zaman vatan savunması ile ilgili bir görev düşse: bu 1. dünya savaşı olur, kurtuluş savaşı, kıbrıs ve 15 temmuz oluyor vatan için her türlü fedakarlığı yapacağını gösteriyorlar. Bizde hem şehitlerimize bir saygı nişanesi hemde şuanda bu soğuk şartlarda ülkemizin 4 bir yanında hatta suriyede, ırak’ta görev irfa eden mehmetçiğimiz, polisimiz ve güvenlik güçlerimizle dayanışma içerisinde olduğumuzu, onları anladığımızı, heran için bizde onlar gibi mehmetçik olacağımızı, şehit olacağımızı göstermek için burada toplandık ve bu anlamlı yürüyüşte onların bir nebze paylaşmak, destek olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Aslan Yıldız ise Türk tarihinde zaferler kadar acıların da yer tuttuğunu, birçok yerde şehit olan Anadolu çocuklarının destansı mücadelesinin anlatıldığını söyledi.

 

Konuşmaların ardından yaklaşık bin 700 kişilik grup, “Sarıkamış Türküsü” eşliğinde ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanından başlayan yürüyüş , Atatürk Bulvarı ve Bilecik Belediyesi önünden devam ederek, Bilecik Şeyh Edebali Türbesinde son buldu. Burada yapılan duanın ardından, katılımcılara çorba ikram edildi.

 

BİLECİK SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin