BİLECİK SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te, “Sarıkamış Harekatı’nın 101. yılı” anma etkinlikleri kapsamında “Sarıkamış şehitleri ve Türkiye şehitleriyle yürüyor” sloganıyla Şeyh Edebali Türbesi’ne yürüyüş düzenlendi.

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkan Vekili Kadir Şentürk, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve askerler ile çok sayıda kişi, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okudu.
Yapılan duanın ardından “Sarıkamış Türkü”sü eşliğinde ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşün ardından bin kişilik grup, Şeyh Edebali Türbesi’ne geldi.

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Aslan Yıldız, yaptığı konuşmada, Türk tarihinde zaferler kadar acıların da yer tuttuğunu belirterek, Yemen’in kızgın çöllerde, Çanakkale derin sularda, Sarıkamış’ta dondurucu soğukta şehit olan Anadolu çocuklarının destansı mücadelesini anlattığını söyledi.

Vatanın kolay kazanılmadığını ve bunun iyi bilinmesi gerektiğini ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:
“Eğer bugün rahat bir şekilde özgürce nefes alabiliyorsak, birilerinin bizler için verdiği nefeslerin sayesindedir. İşte buda gençlik olarak bizim görev ve sorumluluğumuzu kat kat arttırmaktadır. Bir ülkede her alanda vatan ve milleti için kendini feda etmeye hazır gençlere sahip olduğu müddetçe o ülke batmaz ve yıkılmaz. O zaman Sarıkamış başta olmak üzere bu topraklar için şehit olmuş tüm şehitlerimize yakışır bir evlat olmalıyız. Hepimiz görev düştüğünde vatanımız için milletimiz için her türlü fedakarlığı yaparak gerektiğinde şehit olmaya hazır olmalıyız.”

Bunun yanında yapılması gereken başka fedakarlıkların ve görevlerin de bulunduğunu belirten Yıldız, “Bir kere hepimiz işlerimizi ve görevlerimizi, hiçbir mazerete sığınmadan en iyi ve başarılı bir şekilde yerine getirerek ülkemize ve milletimize faydalı olmalıyız. Ülkemizin ve milletimizin çıkarlarını kendi kişisel çıkarlarımızın üstünde tutmalıyız. Ne iş yapıyorsak yapalım o işi en iyi şekilde yapmalıyız. Mehmetçiklerimiz ve aziz şehitlerimiz görevlerini en iyi şekilde yapmışlardır. Gözlerini kırpmadan bu cennet vatanımız için bizler için canlarını feda etmişlerdir. Gençlerimizin, şehitlerimizin mirasına sahip çıkarak onlara hayırlı bir evlat olacağına inancımız tamdır” diye konuştu.
Şeyh Edebali Türbesi yerleşkesinde sona eren yürüyüş sonunda katılımcılara çorba dağıtıldı.

























BİLECİK SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin