Bilecik’in de Önemli Kazanımlar Sağlayacağı Hafriyat Atıklarına Çözüm

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik mücavir alanları içerisinde oluşan inşaat atıkları, moloz ve çevreye zarar veren atıklar yeni kurulan hafriyat sahasında geri dönüşecek.

Hafriyat atıkları ve inşaat birikintileri, kurulacak Hafriyat Sahası ve Geri Dönüşüm Tesisi ile geri dönüşüme tabi tutulacak.

 

Mücavir alan sınırları içerisinde olan Hafriyat Sahası ve Geri Dönüşüm Tesisi, Bilecik Merkez Gülümbe Köyü Karçal Mevkiinde bulunan alanda hizmet vermeye başlarken, gerçekleştirilen proje ile şu ana kadar vahşi depolama şeklinde çevreye zarar verecek şekilde atılan hafriyat atıkları ve inşaat birikintileri, geri dönüşüm tesisi ile geri dönüşüme tabi tutulacak. Kurulan tesis ile Yol malzemesi, dolgu malzemesi, beton malzemesi gibi atıklar işleme tabi tutularak çakıl taşı olarak kullanıma sunulacak.

SIFIR ATIK PROJESİNE UYGUN ŞEKİLDE HAZIRLANDI

Hafriyat Toprağı ve İnşaat/Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereğince gerçekleştirilecek tesis ile Bilecik’te hafriyat atıkları doğaya zararsız hale getirilmekle birlikte geri dönüşüme tabi tutularak ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

 

Mücavir alan sınırları içerisinde olan Hafriyat Sahası ve Geri Dönüşüm Tesisi, Bilecik Merkez Gülümbe Köyü Karçal Mevkiinde bulunan alanda hizmet veriyor.

Bilecik Önemli Kazanımlar Sağlayacak

Hafriyat Geri Dönüşün tesisi sahibi Cihan Cevher, Bilecik’in önemli kazanımlar sağlayacağını belirterek ;“Hafriyat atıklarının geri dönüşümü yapılacak burada. Yol malzemesi, dolgu malzemesi, beton malzemesi. Hafriyatın yeniden geri kazanımı söz konusu burada.6’ıncı ayın 19’undan itibaren işletmemiz faaliyete girdi.” İfadelerine yer verdi.


İLGİLİ HABER İÇİN RESME TIKLAYIN

Bilecik’in de Önemli Kazanımlar Sağlayacağı Hafriyat Atıklarına Çözüm
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin