Bilecik’in Doğal ve Kültürel Zenginlikleri Masaya Yatırıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valiliği, Bursa Teknik Üniversitesi ve Orman Genel Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği “Doğal ve Kültürel Değerleri ile Dirilişin Beşiği Bilecik” paneli yapıldı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ve Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gül’ün Atanur moderatörlüğünde gerçekleşen panele, Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, Şeyh Edebali Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Coğrafya Bölümü’nden Prof. Dr. Nurfeddin Kahraman, Eşkişehir Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Cengiz Türe, Şeyh Edebali Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yakın Çağ Tarihi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Refik Arıkan, Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Programı’ndan Öğr. Gör, Yeliz Okşak, Şeyh Edebali Üniversitesi M.Y.O. Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı’ndan Öğr. Gör. Sultan Ece Altınok Çalışkan ve Eko Turizm Uzmanı Ersin Demirel panelist olarak katıldı.

Üniversite öğrencileri ve vatandaşların da katıldığı panelde, Vali Tahir Büyükakın, Orman Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Şahin ve Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, kentin doğal ve kültürel zenginliklerinden bahsetti.

 

Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, “Bilecik, şanlı tarihimizin derin izlerini taşıyan ve yeni nesillere bir tarih okulu olmaya muktedir bir ilimizdir. Kayı Boyu’nun Reisi Ertuğrul Gazi’nin yurt edindiği, Domaniç- Hayme Ana’dan Söğüt’e ve Şeyh Edebali Türbesi’ne kadar giden güzergah ve civarı Osmanlı köylerindeki doğal ve kültürel değerlerimizin tanıtılması mutlak bir ihtiyaçtır diye düşünüyorum. Bilecik, doğal ve kültürel değerleri ile dirilişin beşiğidir. Bilecik’in yüzde 54’ü, proje sahamızın yüzde 75’i ormanlık alan olup, halkın en büyük geçim kaynağı ormancılıktır. Dolayısıyla bu bölgeye hizmet etme anlamında kendimizi kurumsal olarak sorumlu hissediyoruz. Ülkemizin yüzde 28,6’sı, Bilecik’in ise yüzde 54’ü ormanlarla kaplıdır. Dolayısıyla bu kutlu yolda Genel Müdürlüğümüze sağlayacağınız değerli katkılardan dolayı siz değerli katılımcılara şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Vali Tahir Büyükakın da şehirde eko dengesinin sürdürülmesi, eko çeşitliliğin arttırılması, köylünün desteklenmesi gibi bir sürü konu olduğunu söyledi.

 

Bilecik’in kültürel ve doğal zenginlikleri tartışıldı.

Bilecik’in Doğal ve Kültürel Zenginlikleri Masaya Yatırıldı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 10 Ekim 2018, 17:30

    BİLECİK SANAYYİLE GELİŞİRRR SAANYİ BÖLGESİ AÇILCAK GENÇLER CALISCAK İŞ ARAMICAK FARKLI SEHİRDE KENDİ SEHRİNDE CALISCAKK BİLECİK KAZANCAKK OLAY BU

    Cevapla
  2. 11 Ekim 2018, 15:44

    DOĞAL ZENGİNLİKLER İSTİKLAL MAHALLESİNDE DİRİLİŞİN KURTULUŞUN OLDUĞU YERLER.ŞEYH EDEBALİ YOLU HİÇMİ GÖRMEZ VALİ BEY VE YETKİLİLER .BİRDE DOĞAL GÜZELLİKTEN KONUŞURLAR.

    Cevapla
  3. 11 Ekim 2018, 15:45

    ÖNCELİKLE ORALARI BİR KEŞİF YAPIN TÜRKİ’YENİN HER PLAKASI ZİYARETE GELİRKEN O YOLLARDAN GEÇİYOR.UTANÇ VERİCİ GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ .

    Cevapla
Bizi Takip Edin