Bilecik’in En Yaşlı Çiftçisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı en yaşlı çiftçi olan Hakkı Kuşçuoğlu’ nu Demirköy de İl Müdürümüz Yoldaş ziyaret etti.

102 Yaşında olan çiftçinin elini öperek ona hatırını sormasıyla başlayan ve Sohbet ortamında geçen buluşmada İl Müdürü YoldaşŞ şunları söyledi;

Dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımız olmakla birlikte, bilgi ve tecrübeleriyle bizlere yol gösteren geleceğimize ışık tutan büyüklerimizi ziyaret ederek hal ve hatırlarını soruyoruz. Her daim yaşlılarımızın yanlarında olduğunu belirtmek isterim, değerli büyüklerimizin hayatlarının bundan sonrasını sağlıklı ve mutlu geçirmeleri temennisi ile minnet ve şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Ardından Pazaryeri İlçesinde bulunan 92 yaşında halen Berberlik yapan Refik Özberber adlı vatandaşı ziyaret ederek kendisinin hal ve hatırını sordu.

” Bu yaşta hala Bisiklete binen ve Berber dükkânını çalıştıran Refik amcamızı kutluyor, Aynı zamanda Kore Gazisi olan Amcamızın ve dükkânının bir tarih olduğunu ve bizlerinde bu değerlerimize sahip çıkmamız gerektiği kanaatindeyim.” Dedi.

Buradan Pazaryeri merkezde Keçi Yetiştiriciliği yapmaya başlayan aslen Bozüyüklü Kezban Güvercin adlı vatandaşı ziyaret etti.

17 bin tl sermaye ile 25 adet Keçi alarak bu işe başlayan, Süt ve Peynir Üreten Güvercin, Bozüyük, Eskişehir, Kütahya da müşterileri olduğunu belitti. Hedefinin 2 yılda 50 hayvan varlığına ulaşmak olduğunu söyleyen Güvercin, ziyaretlerinden dolayı İl Müdürü Yoldaş’ a teşekkürlerini iletti.

İl Müdürü Yoldaş ise kapılarının Üreten ve Tarım Ekonomisine katkıda bulunan her bayana açık olduğu gibi Kezban Hanıma da açık olduğunu, İl ve İlçe Müdürlüğümüze gelerek gerek teorik gerekse pratik her türlü bilgiyi vermeye hazır olduklarını belirtti. Ayrıca Bakanlığımızın Desteklemelerinden de faydalanması adına gerekli çalışmalarda bulunulacağının belirtmesinin ardından ziyaret sona erdi.

Bilecik’in En Yaşlı Çiftçisi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. en yasli yuzun uzerinde pazaryeri .firanlar koyunde yasiyor arastirin

    Cevapla
Bizi Takip Edin