Bilecik’in Gururu Dünya 2’ncisi Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’da yapılan Dünya Ekipmansız Powerlinftin Şampiyonasında Bilecik’i ve Türkiye’yi gururla temsil eden Sezgin Çetin dünya ikincisi oldu.

WRP federasyonunun en büyük organizasyonu olan dünya şampiyonası Rusya Moskova şehrinde ortalama 21 ülkenin katılımıyla gerçekleşti.

20 yaşındaki Bilecikli sporcu Sezgin Çetin; Haber228 muhabirine yaptığı açıklamasında, “2-3 yıl önce güçlenmek ve atletik bir fiziğe sahip olmak için başladığım salonda ağırlık kaldırmaya ve powerlifting disiplini ile ilgilenmeye başladım. Yaklaşık 3 yıldır Powerlifting disiplini ile ilgileniyorum ve Türkiye’de ve farklı ülkelerde ulusal yarışmalara katılıyorum. (Asya – Avrupa – Türkiye) Bu 3 yıl içerisinde katıldığım yarışmalarda farklı dereceler elde ettim. Bu yıl 21 ülkenin katılımı ile Rusya’da düzenlenen World Raw Powerlifting Championship ( Dünya Ekipmansız Powerlinftin Şampiyonası) katılma hakkı kazandım.” ifadelerine yer verdi.

Dünya 2’ncisi Oldu

Sezgin Çetin, “İlk Dünya Şampiyonası deneyimimde kendi siklet ve yaş kotogoresimde dünya ikinciliği ünvanını almayı başardım.” dedi.

Powerlifting Nedir

Powerlifting, güçlü bir spor ve ağırlık antrenmanıdır. Üç asansörde maksimum ağırlıkta üç denemeden oluşur: çömelme, yatarak halter kaldırma ve deadlift. Olimpiyat halter sporunda olduğu gibi, sporcunun ağırlık plakalarıyla yüklü barbellden maksimum ağırlıkta tek bir kaldırma denemesi yapmasını gerektirir.

Bilecik’in Gururu Dünya 2’ncisi Oldu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. helal olsun

    Cevapla
  2. Tebrikler Sezgin. Helal olsun.

    Cevapla
  3. tebrik ediyoruz

    Cevapla
Bizi Takip Edin