Bilecik’in lezzetleri tanıtılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi tarafından ilimizin merkezinde bulunan Bilecik Belediyesi Çocuk Sineması üzerinde hazırlanan ve ilimize ait organik ve el yapımı yöresel lezzetlerin bir arada sunulduğu ”Sultaneli Yöresel Lezzetler Evi” sağlıklı ev ortamı ile gelen misafirlerine geleneklerimizi yaşatıyor.

Unutulmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerimiz ve yöresel lezzetlerimizi yeniden gün yüzüne çıkararak şehrin adıyla anılacak değerlerimizi ekonomiye de kazandırarak markalaşması adına güzel bir çalışma başlatılmış oldu.

 

 

Bilecik Belediyesi Sultaneli Yöresel Lezzetler Evinde; Nohutlu ve tavuklu mantıdan, keşkek, Ovmaç çorbasına; mercimekli mantıdan kesme hamur, saçta yufka böreği, yağlı yufka, su böreği, kuru fasulye, kuskus pilavı, pancar pekmezi, saç kebabı, köpük helvası, höşmerim, cevizli üzüm sucuğu, incir tatlısı, sütlaç, kuru pasta, kabak tatlısı, kavurmaya kadar, Bilecik’e özgü yemekler ile ilimize has içecekler, vatandaşlarımızın hizmetine sunulmaya başlandı.

 

 

Otantik bir Bilecik evi görümüyle gelen misafirlerini ağırlayan Bilecik Belediyesi Sultaneli Yöresel Lezzetler Evi hafta içi ve haftasonu gelen misafirlerine deneyimli kadrosu ile hizmet vermekte.

 

”TARİH VE KÜLTÜR ŞEHRİ BİLECİK’İMİZİN LEZZETLERİNİ TANITIYORUZ”

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi Sultaneli Yöresel Lezzetler Evi hakkında yaptığı açıklamada ” Bilecik’imiz her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Turizm noktasında farkındalık oluşturacak atılımları hemşehrilerimiz ile gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bilecik artık türizm ve tanıtım alanında adından söz ettiren bir şehir haline geldi. Bilecik’imizin değerlerini de bu çalışmalarımız kapsamıdna akademik ve uzman araştırmacılar tarafından çıkarılıp yeniden gün yüzüne çıkartıyor ve bunları koruma altına alarak şehrimize ekonomik kazanç sağlayacak formuller üretiyoruz. Bunlardan biri de Bilecik Belediyesi Sultaneli Yöresel Lezzetler Evi olarak adlandırdığımız ve yöremize ait el emekleri ile aslına uygun formüller ve teknikler ile hazırlanarak tabaklara sunduğumuz el yemekleri konsepti. Yapılan yöresel yemeklerimiz hanımların ellerinden ev ortamında hiçbir katkı maddesi kullanmadan usulune uygun bir şekilde sağlıklı ortamlarda hazırlanarak servise sunuluyor. Bu tema ile ayrıca ev hanımlarımızda ev ekonomilerine katkı sağlamış olmakta. Yaptığımız projeler arasında ayrıca Sultaneli Çarşısı (Hanımeli Osmanlı Sokağı), Yörsel Ürünler Çarşısı, Kültür Hanı, Osmanlı Kültür ve El Sanatları Merkezi, Sultanevi, Öğrenci Otağı, Yaşayan Şehir Müzesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi gibi çalışmalarımız ve projelerimiz bu noktada turizm ve tanıtım alanlarında destekleyici bir rol üstlenmektedir. Bu noktada Bilecik’imize yapmış olduğumuz Bilecik Belediyesi Sultaneli Yöresel Lezzetler Evi’miz şehrimize ve şehrimize gelen misafirlerimize hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

”İLİMİZİN; EKONOMİDE BÜYÜK BİR PASTA OLAN GIDA SEKTÖRÜNDEN FAYDALANMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında da açıklama yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şu ifadelere yer verdi.” Gıda sektörü ekonomimizin büyük bir pastasını oluşturmaktadır. Gıda üretimi ve tüketimi de bu anlamda artık teknolojinin, sanayinin ve tarımın gelişmesi ile her geçen gün büyümekte ve gelişmekte. Bu da artan nüfus ve iklim değişikliği ile genetiği oynanan ürünlerin kontrolünün ve denetiminin zorlaşmasına olanak sağlamaktadır. Bu bağlamda her insan sağlıklı, kaliteli ve yeterli gıdanın ulaştırılması adına görevler düşüyor. Biz de Bilecik Belediye Başkanlığı olarak şehrimize ait tarım ve gıda ürünlerini koruma altına alacak hamleler yapmaya gayret gösteriyoruz. Çocuklarımız ve gelenek nesillerimizin sağlık problemleri (obezite, kanser, diyabet vb.) yaşamaması için organik olarak adlandırdığımız sistemleri koruyarak üretimini özendirme yolunda çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Bu kapsamda sadece bu çalışmaların yapılması değil bu bağlamda tüketicilerimizinde bilinçlenmesi ve tercihlerini bu noktada yapmaları önemli bir unsur. Ayrıca artık eko-turizm ile organik ürünlerin üretilmesine ve tüketilmesine yönelik bir akım oluştu. Bilecik’te bu anlamda zengin bir yapıya sahip. İnşallah şehrimizde bu stratejik hamleler ile yatırımcıları bu yönde yönlendirerek farkındalık sağlanacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bilecik’in lezzetleri tanıtılıyor
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin