Bilecikli Kadınlardan Yürüyüş

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünü anmak ve Taksim’de ezan ıslıklama olayına tepki göstermek amacıyla Bilecikli kadınlar yürüyüş düzenledi.

Vali Bilal Şentürk’ün eşi Münevver Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı’nın eşi Fatma Yağcı ve Belediye Başkanı Nihat Can’ın eşi Nesrin Can ve çok sayıda kadının katıldığı kalabalık grup, Bilecik Belediye bahçesinden başlayarak, Slogan ve Türk bayrağı eşliğinde Cumhuriyet meydanına yürüdü.

 

Cumhuriyet meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okunduktan sonra Nesrin Can tarafından basın açıklaması yapıldı.

“Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın”

İstiklal Marşımızın kudretli meclisimiz tarafından kabul edilişinin 96’ncı yıl dönümünü büyük bir coşkuyla hatırladığını söyleyen Nesrin Can; “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle duygularıyla anıyoruz. Bugün bizler kahramanlık destanımızın dizelere dökülüşü olan İstiklal Marşımızın kabul edilişini büyük bir coşkuyla hatırlamak ve milli şairimizi yad etmek için bir araya geldik. Ne yazık ki böylesine önemli bir günde, son günlerde yaşadığımız üzücü ve bizi kıran olayları da sizlerin huzurunda kamuoyuna duyurmak istedik. Bu yapılanlara karşı duyarsız kalmamalıyız. Bizler dirilişin şehri Bilecik’ten şunu haykırıyoruz. Bayrağımıza uzanan eli kırarız, ezanımıza yapılan her türlü saygısızlığı en ağır şekilde kınar ve karşısında dururuz. Son olarak şunu da ifade ediyorum ki milli ve dini değerlerin hiçbir şekilde siyasi görüş ve arzulara malzeme yapılmasına da asla izin vermeyeceğiz. Bu yöndeki duygu ve düşüncelerimizi de kamuoyuna ve aziz milletimizin bilgisine sunuyorum. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.

 

Açıklamanın ardından çocuklar ve kadınlar tarafından İstiklal Marşımızın 10 kıtası okundu.

Bilecikli Kadınlardan Yürüyüş
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. KADINLARIN SOKAKTA NE ISI VAR. OTURSUNLAR EVLERINDE. (!)

    Cevapla
  2. ee ıslıklamadıkları ortaya çıkarsa ne diyecekler yoksa sadece seçim üzeri olduğu için reklam mı

    Cevapla
  3. Taksimde saat 21.00 de başlayan yürüyüşte hangi ezan ıslıklanmış,yatsı ezanı bile çoktan okunmuş bitmiş oluyor.Bilecik’li hanımlar böyle mantıksız şeyler için yürüyüş yapmaz Bilecik’li değildir bunlar.Dışarıdan gelen provokatörler belliki.

    Cevapla
  4. Islık ezana değil yürüyüşe engel olunmasına karşıdır.istedıgınız gibi yönlendiriyorsunuz cahil halkı ..din istismarı yapıyorsunuz.

    Cevapla
  5. neyse ağlayan ablaya söyleyin ağlamasın artık yalan haber olduğu ortaya çıkmış

    Cevapla
Bizi Takip Edin