Bilecik’te 2019 Yılında 401 Proje Uygulandı “toplam tutarı 1 milyar 813 milyon 564 bin lira”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Bilal Şentürk başkanlığında yapıldı.

Vali Şentürk, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, yapılan hizmetleri kaliteli ve nitelikli yapılması gerektiğinin altını çizerek, daha çok iş üretmekten ve vatandaşın memnuniyetini sağlamaktan mutlu olmalarını istedi.

 

Bilecik genelinde birçok projenin yer aldığını ve 2019 yılında 401 projenin uygulandığını bildiren Vali Şentürk, ”Projelerden 68’i tamamlandı ve 160’ında çalışmalar devam ediyor. 74’ü ihale aşamasında, 99 adedine ise henüz başlanmamıştır. Projelerin toplam tutarı 1 milyar 813 milyon 564 bin liradır. 2019 yılında tahsis edilen ödenek toplamı ise 368 milyon 568 bin liradır. Dönem sonuna kadar toplam 93 milyon 55 bin lira harcanarak yüzde 25,25’inde nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.” diye konuştu.

Yatırım programları kapsamında, illerde gerçekleştirilen kamu yatırımlarının yerel ve merkezi düzeyde güncel bilgileriyle izlenebilmesi, analiz edilmesi ve geleceğe yönelik projeksiyon yapılabilmesi maksadıyla bakanlıkça İl Yatırım Takip Sistemi (İLYAS) oluşturularak uygulamaya konulduğunu ve veri girişlerinin valilikçe girildiğini anımsatan Vali Şentürk, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından illerdeki yatırımların İLYAS üzerinden takip edildiğini bildirdi.

 

İlçe kaymakamları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile belediye başkanlarının katıldığı toplantıda, 2020 yılı yatırımları ve projeler, yatırımcı kuruluşlar tarafından anlatıldı.

Bilecik’te 2019 Yılında 401 Proje Uygulandı “toplam tutarı 1 milyar 813 milyon 564 bin lira”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. en büyük proje sanayileşmek olmalı sayın valim keza sanayi büyümek gelişmek yatırım daha fazlası demekk saygılarr

    Cevapla
  2. Sizin proje dediğiniz ne acaba? Yenişehir yolu ne oldu

    Cevapla
Bizi Takip Edin