BİLECİK’TE 7’DEN 70’E DEMOKRASİ NÖBETİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin birinci yılında, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında, vatandaşlar demokrasi nöbeti tuttu.

 

Cumhuriyet Meydanı’ndaki nöbete, Vali Tahir Büyükkakın, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Adalet Komisyonu Başkanı Kamil Kaya, Vali Yardımcıları Mehmet Taşdöğen ve Mustafa Kemal Özgün, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

 

Nöbet sırasında özellikle çocuklar ve kadınlar, ellerinde Türk bayraklarıyla uzun süre sahnede marşlar söyledi. Nöbette, şiir dinletilerinin yanı sıra 15 Temmuz’u anlatan çeşitli belgesellerin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Vali Büyükakın, burada yaptığı konuşmada, nöbetin başından itibaren bayrak sallayan 57 yaşındaki Şadiye Kaya’ya teşekkür ederek, ”Teyzelerimiz, çocuklarımız, gençlerimiz, bacılarımız ve kardeşlerimiz bu nöbeti tuttuğu müddetçe bu vatan bölünmeyecek, bu bayrak inmeyecek ve bu devlet ilelebet payidar olacak. 249 şehidimizin huzurunda hepimiz söz veriyoruz. Bu nöbeti sonsuza tek sürdüreceğiz. Bu yurdun üstünde tüten son ocak sönmeden bu nöbet bitmeyecek. Allah şahit olsun. Komutanlarımıza, Emniyet Müdürümüze, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize, Başsavcımıza, Adalet Komisyonu Başkanımıza, tüm kamu görevlisi arkadaşlarıma ama özellikle iki gündür çocuklarıyla birlikte buraya gelen hanım kardeşlerime teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

Vali Büyükakın, anneleriyle birlikte ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanına gelen çocuklarla yakından ilgilenerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

BİLECİK’TE 7’DEN 70’E DEMOKRASİ NÖBETİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin