BİLECİK’TE AMBULANS TESLİM TÖRENİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığınca acil sağlık hizmetlerinin hızlı, etkin ve eksiksiz bir şekilde sürdürülebilmesi için Bilecik’e tahsis edilen 6 ambulans ve 1 UMKE aracı, düzenlenen törenle teslim edildi.

Vali Bilal Şentürk, İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki törende, sağlık hizmetlerinin dünden daha iyi olması amacıyla kendilerini geliştirmek için çalıştıklarını ifade ederek, Sağlık Bakanlığının bu çerçevede sadece Türkiye’de değil, ihtiyaç duyulan ülkelerde de sağlık teşkilatının güzel hizmetler verdiğini söyledi.

 

Ambulansların ve hastanelerin daha kaliteli, daha nitelikli sağlık hizmeti verebilmek için birer araç olduğunu belirten Vali Şentürk, şöyle konuştu:

”Sağlık alanında ülkemiz güzel atılımlar yaptı. Bu sağlık teşkilatının anlayış değişikliğiyle ve vatandaşlarımızdaki bilinçlenmeyle gerçekleşti. Sağlık hizmetlerini, öncelikle ambulans şoförlerimizle ve paramedik görevli arkadaşlarımızla yürütüyoruz. İhtiyaç duyan insanların sizin bir yakınınız olduğunu hissederek, hizmetlerinizi yürütmelisiniz. Verilen imkanları daha iyi kullanmalısınız. Hep beraber sağlık hizmetlerini zirveye taşıyacağız.”

 

Bilecik Milletvekili Selim yağcı, AK Partinin iktidara geldiği 2002 yılında Bilecik il sağlık müdürlüğü bünyesinde 12 olan ambulans sayısı bugün hizmete alınan 6 ambulans ile birlikte tam olarak yüzde 350 oranında artış göstererek. 42’ye ulaştığını söyledi.

Milletvekili Selim Yağcı, “250 yataklı Bilecik hastanemiz tamamlandığında AK Partimizin Bilecik’teki sağlık hizmetleri taçlanmış olacak. Bilecik Devlet Hastanesi hizmete girdiğinde İnhisar ilçesi merkez nüfusu kadar istihtamıda beraberinde getirecek.” dedi.

 

İl Sağlık Müdürü Kadir Keskin ise ilk ve acil yardımın hayatın ilklerinden ve olamazsa olmazlarından olduğunu belirterek, ”2002 yılından itibaren ”sağlıkta dönüşüm” ile birlikte ambulans hizmetlerinde de fevkalade önemli değişiklikler yapılmış ve bugün saatler değil dakikalar süren bir süre de hastaya ulaşılmakta ve hasta hastaneye ulaştırılabilmektedir. 2018 yılında kent içinde yüzde 94,5’ine ilk 10 dakikada, kırsalda ise yüzde 92,8’ine ilk 30 dakikada olmak üzere 19 bin 63 vakaya ulaştık. Bugün 42 ambulansla ve 17 istasyonla hizmet veriyoruz.” diye konuştu.

 

İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından yapılan duanın ardından Vali Şentürk ve beraberindekiler, ambulansların teslimini gerçekleştirdi.

 

Vali Şentürk daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda AFAD Başkanlığınca Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi koordinasyonunda eğitimlerin yaygınlaştırılarak, halkın ve öğrencilerin afet farkındalığının ve bilincinin oluşturulması amacıyla kurulan Afet ve Acil Durum Simülasyon Tırı’nda incelemede bulundu.

BİLECİK’TE AMBULANS TESLİM TÖRENİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. ARTIK HASTALAR ISPARTA AFYON KÜTAHYA YA DAHA RAHAT GİDERLER BİZE ÖNCE DOKTOR GEREKLİ

    Cevapla
Bizi Takip Edin