BİLECİK’TE ASKER EĞLENCESİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk töresinin gereği olarak Bilecik’te askerliğe büyük bir önem veriliyor. Askerlik çağına gelen gençler, severek koştukları askerlik hizmetinden önce düzenlenen asker uğurlamaları ise adeta bir bayram, bir şölene dönüşüyor.

 

 

Askere gidecek gençler, bir-iki ay öncesinden komşu, akraba ve arkadaşları tarafından eğlendirilir, yemek davetlerine çağrılır, çeşitli hediyeler verilir. Askerliğe gidileceği gün, davullu zurnalı bir şölene dönüşmekte ve bu eğlencenin sonunda asker adayları dualar ve kahramanlık türküleri ile vatani görevlerine uğurlanırlar. Asker dönüşlerinde yine ailesi, yakınları tarafından ziyaret edilerek göz aydınlığı verilir.

 
Bu kapsamda il merkezinde ikamet eden 1997/2 tertip askere gidecek Gökhan Çelik için, ilk olarak kent merkezinde araç konvoyu düzenledi. Vatandaşlar konvoya destek vererek, ”en büyük asker bizim asker” tezahüratında bulundu.

 

Ailelerin de katıldığı Bilecik Belediyesi Kapalı Pazar’da devam eden etkinlikte, asker adayı Gökhan Çelik ve arkadaşları müzik eşliğinde eğlendi.

 

Asker adayı Çelik, “Gerekirse bu vatan için canımı seve seve vermeye hazırım” ifadelerini kullanırken, asker ailesi ise ”Bu bir vatan borcu gençleri askere gönderdiğimiz için gururluyuz, mutluyuz ve sevinçliyiz. Sağlıkla gidip, gelsinler” dediler.

 

BİLECİK’TE ASKER EĞLENCESİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin