BİLECİK’TE AYDA BİR GÜN BİR ÖĞRENCİ VALİ OLACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valiliğince yürütülen proje kapsamında kentte görev yapan valilik makamı ve kamu kurum müdürleri, koltuklarını bir günlüğüne öğrencilere bıraktı.

Önceden herhangi bir hazırlık yapılmadan, müdürlerin programları değiştirilmeden gerçekleşen etkinlik kapsamında 29 kurum müdürüne refakat eden öğrenciler, bir günlüğüne rutin devam eden programlara dahil oldular. Aynı proje Kaymakamlık da dahil olmak üzere ilçelerde de uygulanıyor.

 

Öğrencilerimizin geleceğe hazırlanması amacıyla, uygulamalı eğitim faaliyetlerinin bir parçası olarak, kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve sorumluluklarının neler olduğu, bunları ne şekilde ifa ettiklerini yerinde görüp öğrenmelerini temin etmek üzere başlatılan ve her ay tekrarlanacak proje çerçevesinde, Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi öğrencisi Batuhan Şenşar, Vali Bilal Şentürk’ün yanında bir gün boyunca staj yaptı.

 

Sabah valilik makam aracı ile evinden alınan stajyer Vali Şenşar, bir gün boyunca Vali Şentürk ile birlikte çalışmaları izleyerek, sosyal yaşamda valilik birimlerinin işleyişi hakkında bilgilendi.

 

Öğrencilerin liderlik becerilerine, özgüvenlerine, gelecek odaklı hedef belirlemelerine katkı sağlayacak proje kapsamında her ay belirlenen bir günde, tespit edilen bir öğrenci, birim amirinin yanında staj yapacak.

 

Proje ile ilgili bilgi veren Vali Şentürk, gençleri geleceğe hazırlamak ve mesleklerini tercih etmelerinde de yardımcı olmak istediklerini dile getirdi.

Vali Şentürk, “Gençleri geleceğe hazırlamak adına ve mesleklerini tercih etmeleri noktasında kamu kurum ve kuruluşlarını yakinen tanıyarak, resmi kurumların işleyişi, kamu hizmetlerinin ne şekilde icra edildiği, insan ilişkileri boyutuyla, sosyal ilişkiler boyutuyla, resmi işler boyutu noktasında gençlerimizi eğitmek üzere eğitim faaliyetlerimizin bir parçası olarak, ilimizde tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile bir öğrencimiz bir gün beraber geçirmek suretiyle eğitimlerine katkıda bulunmak istiyoruz.” diye konuştu.

 

Bu çerçevede bu ayki valilik makamına oturan gencin Refik Arslan Öztürk Fen Lisesinden Batuhan Şenşar olduğunu kaydeden Şentürk, şöyle devam etti:

 

“Öğrencimiz vali olarak sabah evinden alındıktan sonra valiliğimize geldiler. Valilik birimlerinde hangi görevin icra edildiğini yerinde gördü. İl valisi olarak öğleye kadar bizi takip ettiler. Toplantılarımıza katıldılar. Böylece valinin görev ve sorumluluklarının neler olduğu konusunda bir bilgi sahibi oldu.”

 

Yeni Vali Kentin Tanıtımının Daha Çok Olmasını İstedi

Bir günlüğüne vali olarak kent idaresinin inceliklerini öğrenen stajyer vali Batuhan Şenşar ise, “Küçük bir il olmamıza rağmen çarpık kentleşme görülüyor. Onun çözülmesi çok önemli. Osmanlı devletinin burada kurulmuş ve gelişmiş olmasına rağmen, bizim şehrimiz şehir dışında hiç tanıtılmıyor. Tanıtımların yapılması gerekiyor. Burası bir sanayi şehri olmasına rağmen sanayi yeteri kadar kapasiteli kullanılmıyor. Sanayicilerin daha çok gelişmesi ve ihracata önem vermesi gerekir. Üniversitemiz de sanayiye yönelik öğrenci yetiştirilip, çalıştırılması da önemli konulardan birisidir.” açıklamasında bulundu.

Genç vali, “Valilik görevini nasıl buldunuz?” sorusuna ise şu cevabı verdi:
“Valilik çok zor ve saygın bir görev. Devleti yönetmenin çok önemli olduğunu hissediyorum. En küçük kararınız da bile her şey değişebilir.”

 

Vali Şentürk’ün sorduğu “İleri de ne olmak istiyorsun, hedefin ne?” sorusunu cevaplayan stajyer vali Şenşar, “Şu an sayısalcı olduğum için tıp düşünüyorum. Çünkü biyoloji dersini seviyorum. Tıpla alakalı planım da, Güney Kore’de gelişmekte olan Siborg (cyborg) teknolojisini Türkiye’ye getirmek var. Tıp okuyup, Güney Kore’de Siborg teknolojisi hakkında ihtisas yapıp, ülkemizde geliştirmek istiyorum. Sayısalcı olmasaydım valilik görevi yapmayı düşünürdüm.” yanıtını verdi.

 

– Milli Eğitim Müdürünü aradı

Bir günlüğüne vali olan ve talimatlar veren stajyer vali Şenşar, “Müdür bey, valiliğimizin yaptığı proje kapsamında bugün Bilecik Valisi benim. Proje çok güzel, meslekleri tanıtıyor. Çok başarılı bir proje. Bu proje benim daha küçük yaşımda olsaydı diye düşündüm. Sizi bunu belirtmek için aradım. Daha küçük yaşta benim yaşıtlarımdan tutup da ortaokul arkadaşlarım kadar projesinin geliştirilmesini talep ediyorum.” dedi.

BİLECİK’TE AYDA BİR GÜN BİR ÖĞRENCİ VALİ OLACAK
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Mükemmel bir proje. Maşallah öğrencimiz de koltuğa yakışmış.

    Cevapla
  2. 22 Mart 2019, 10:08

    Bu proje meslekleri öğretme değil, devlet memuriyrtini öğretme projesi olmuş. Meslek ile kamu görevi birbirine karıştırılmamalı.

    Cevapla
Bizi Takip Edin