BİLECİK’TE “ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK” TOPLANTISI YAPILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik  (ÇSG) Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun 6 Ocak’ta başlattığı, ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ çalışmaları kapsamında Bilecik’e gelen bakanlık yöneticileri, 2 gün boyunca Bilecik’te çeşitli ziyaretlerde bulunmalarının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek bilgilendirmelerde bulundular.

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşat Arat, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programında yaptığı konuşmada ”İşveren, çalıştırdıkları 2017 yılı boyunca 2017 yılı sonuna kadar her istihdam için devlete ödemiş oldukları primler, sigorta primleri ve vergilerin tamamı devlet tarafından karşılanacak” dedi.

 

“İŞSİZLİK ORANLARI YÜZDE 11,8’E ÇIKMIŞ DURUMDAYDI”
6 Ocak’ta Konya’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından başlatıldığını hatırlatan ve  Şubattan itibaren teşviklerden faydalanabilme imkanı doğacağını bildiren Arat, ”İşsizlik oranları yüzde 11,8’e çıkmış durumdaydı, işverenlerimizin de bu teşviği kendilerinin de iyi anlamda taşın altına ellerini koymalarıyla birlikte ekonomik anlamda düzlüğe çıkacağımızı, dalgalı süreci atlatabileceğimizi değerlendirmekteyiz.” ifadesini kullandı.
Seferberliğin başlangıç noktasının son zamanlarda yaşanan işsizlik oranlarında bir artış, büyüme ve yavaşlama ile kendisini gösteren ekonomik durumdaki değişimin olduğunu vurgulayan Arat, şu ifadeleri kullandı:

“BU YIL 500 BİN KİŞİ”
”Bakanlığımız ve ilgili birimler bir proaktif çözüm bulmak üzere tedbirler ortaya koydular. Bu tedbirlerden en önemlisi Cumhurbaşkanımızın TOBB’da yaptığı, iş adamlarımızla gerçekleştirdiği toplantı sonrasında açıkladığı istihdam paketidir. İş-Kurumun uygulamakta olduğu bir iş başı eğitim programını kullanıcı sayısı daha doğrusu programdan faydalanacak kişi sayısı ciddi oranda arttırılmıştır. Bu yıl 500 bin kişi iş başı eğitim programları çıkartılmıştır. Bu işbaşı eğitim programları sanayilerimizin hizmetler sektörünün yoğunlukla kullandığı bir program olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

“TAMAMI DEVLET TARAFINDAN KARŞILANACAK”

Program çerçevesinde 500 binlik kotanın 100 bini de özel politika gerektiren gruplara tahsis edilmiştir. 500 binin 100 bin kişilik kısmında 50 bini kadınlara, 40 bini engellilere, 10 bini de eski yükümlülere tahsis edilmiştir. 3 ay süresince uygulanacak programlarda 500 bin kişinin faydalanmasını öngörüyoruz ama bu devam eden programa ek olarak açıklanan program ise bir sistem teşvikini de gerçekleştirmektedir ki, bu ciddi bir teşvik olarak bölünmesi gerekir. Burada da kullanılmasını yada programdan faydalanmasını öngördüğümüz kişi sayısı 1,5 milyondur. İşveren, çalıştırdıkları 2017 yılı boyunca 2017 yılı sonuna kadar her istihdam için devlete ödemiş oldukları primler, sigorta primleri ve vergilerin tamamı devlet tarafından karşılanacak.’

 
Arat, asgari ücretle çalışan bir işçinin işverene maliyeti net asgari ücret tutarının bin 404 lirayla sınırlı kalacağını bildirerek, 5 puanlık prim teşvikinden faydalanmayan kişiler için 2 bin 177 liraya kadar olacağını ve 773 liralık kısmın da devlet tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.

 
Basın toplantısının ardından Vali Süleyman Elban ve Bilecik TSO Başkanı Mefail Ateş ile sivil toplum kuruluşu ve sendika temsilcilerinin katılımıyla, ”Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı anlatıldı.

BİLECİK’TE “ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK” TOPLANTISI YAPILDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. bilecik için hayırlı olur inşallah

    Cevapla
Bizi Takip Edin