Bilecik’te Çocuklara İstismar’dan Korunmayı Öğrettiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) ve Bilecik Belediyesi ortaklığıyla tacize karşı korunma yöntemleri uzman eğitmenler tarafından çocuklara anlatıldı.

Son dönemde kamuoyunu üzen çocuk istismarı ve ihmal olayları üzerine, çocukları bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacı ile ‘Hayır Diyebilirim’ adıyla bir eğitim programı başlatıldı.

 

 

BŞEÜ Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programından Öğr. Gör. Hatice Ecem Gezer ve Öğr. Gör. Esra Ayeş Aslan tarafından Bilecik Belediyesi Yaz Spor Okulları’na devam eden 6-16 yaş grubu çocuklara eğitim verildi.

Eğitimlerde, “Bedenim bana aittir, Dokunulması yasak olan yerlerim, Fiziksel baskıya direnme gücü, Vücudum görünmemeli, Tuvalette benden başkası olmamalı, Soyunurken ve giyinirken yalnız olmalıyım, Kişisel alanlara saygı, Hayır diyebilirim, İnternette sınırlarım, Önemli telefon numaralarını biliyor muyum? ve Tehlike anından neler yapmalıyım?” bilgiler aktarıldı.

 

Manken bebek ile çocuklara istismar sırasında neler yapılması gerekildiği de görsel olarak anlatıldı.BŞEÜ Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programından Öğr. Gör. Hatice Ecem Gezer, yaptığı açıklamada, “Bizler burada öğrencilerle birlikte çocuklarımızla birlikte son zamanlarda yaşanan Türkiye’deki olaylarda çocuklarımızda farkındalık oluşturmak adına bir mahremiyet eğitimi bir özel bölge eğitimi vermeye karar verdik. Bu çalışma ile bütün çocuklara yararlı olacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.Öğr. Gör. Esra Ayeş Aslan, “Malesef ne yazık ki televizyonda, sosyal medyada, basında çok fazla canımızı acıtan üzen olaylarla karşılaşıyoruz. Bu anlamda Bilecik’te daha ilerleyen zamanlarda bütün kurumlarda, çünkü bu çok disiplinli çalışılması gereken bi durum. Bütün kurumlar yetkililer ile bir araya gelerek neler yapılması gerekeceğini savunmalıyız. Gözümüzden sakındığımız çocuklara bu anlamda neler yapabileceği öğretmemiz lazım en azından bu tehlike anında nasıl korunabilirler özel bölgeleri nerede bunları bilmemiz gerekiyor. Bir farkındalık oluşturmak amacıyla bu eğitimleri veriyoruz.” dedi.

Bilecik’te Çocuklara İstismar’dan Korunmayı Öğrettiler
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Cevapla
Bizi Takip Edin