BİLECİK’TE ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Bilecik Özel Eğitim Okulları tarafından “Engelliler Haftası” nedeniyle program düzenlendi.
Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikte, 1992 yılından bu yana 3 Aralık’ın ”Engelliler Günü” olarak kutlandığını anımsatarak, engelliler için anayasada önemli değişiklikler yapıldığını söyledi.
”Bugün kutlama günü değil. Bu bir bayram değil” ifadesinde bulunan Vali Vekili Taşdöğen, ”365 gün bu vatandaşlarımızın farkında olmamız gereken, bu gün daha çok farkında olmamız gerektiği bir gün. Bunu daha çok yaşamak, o farkındalığı daha çok yaymak toplumun her kesimine bunu yaymalıyız. Birçoğu ile özel ilgilenmesi gereken aile içerisindeki fertleri de eklediğimiz zaman geniş bir kesimin bu farkındalıkla yaşaması, tanışması, topluma adapte olması konusunda bu noktada onlara daha çok önemli görevler düşmekte. Anne babaları ya da yakınları hiç farketmez, toplumdaki herkesim bu özel çocuklar hakkında farkındalık yaratacak bir şeyler yaparlarsa inanıyorum ki durum çok daha güzel bir hal alabilir.” diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan da ””Karşımızdaki bireyde gördüğümüz eksik veya fazlanın yanlış veya doğrunun aslında bizlere ait olduğu fark edebiliyor muyuz? Özel gereksinimli bireyler diyoruz. Acaba hiç düşündük mü? Bu çocuklarımızın içinde otistik olup üstün zekalı olanlar var. Müzik parçasını bir kere dinleyip aynen çalabilen yetenekli olanlar var.” dedi.
Okul Müdürü İbrahim Aydoğar ise ”Özel gereksinimli insanların meselelerini ve sıkıntılarını hatırlamak, başarılarının farkına varmak sadece bir günün sınırlarına hapsedilemeyecek kadar önemlidir. Bununla birlikte 3 Aralık Dünya Özel Gereksinimliler Günü özel vatandaşlarımızın topluma kazandırılması, haklarının tam ve eşit şekilde sağlanması noktasında ciddi bir farkındalık oluşturmaktadır. Okullarımızdaki öğrencilerimize, temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumlarını sağlamak, iş ve mesleğe yönelik bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla eğitim verilmektedir.” ifadesinde bulundu.
Program, özel eğitim okulları öğrencileri tarafından hazırlanan gösterileri sunması ve öğrencilerin hazırladığı el sanatı ürünlerini sergilemesiyle sona erdi.
Etkinliğe, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, Belediye Başkanı Nihat Can, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve daire müdürleri ile veliler katıldı.
BİLECİK’TE ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 4 Aralık 2018, 09:51

    1996 yılında kurucu müdür olarak görev aldım,o özel çocuklar için çok çalıştım ve başardım,2009 yılında emekli oldum, bir programa davet edilirim diye bekledim,9 yıl oldu,maalesef..nasıl bir duyatsızlık..

    Cevapla
  2. engellilen birgun hatirlanma degil malulen emeklilik haklani verin rahat etsin 72 porzentle bilecik sgk ilsag lik emekli yapmiyor 60porzent calisabilir karari veriyor itiraz ayni ret ortopedik engelliyim yuksek seker kalp ameliyatinefestarlik belfitigi saysay bitmez yurtdisi borclandirmasi yaptirdilar parami aldilar bilecik dev let hastanesi ara karar osmangazi sgk ilsaglik hakyiyen kurum yaziklar olsun 2017 eylul ayindanberi ne hak neadalet taniyorlar

    Cevapla
Bizi Takip Edin