Bilecik’te ittifakta uzlaşı sağlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulusal basına düşen son dakika haberlerine göre; AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında devam eden ittifak görüşmeleri kapsamında Bilecik’in de içinde bulunduğu birçok ilde uzlaşı sağlandığı öğrenilirken, ilimizde MHP Belediye Başkanı adayının geri çekileceği ve AK Parti’nin adayı ile yola devam edileceği belirtildi.

 

Uzun süredir kamuoyunda çokça dillendirilen AK Parti-MHP ittifakının ilimizde de yapılacağına yönelik birçok senaryo ortaya atılmış ve buna nazaran gerek MHP Belediye Başkanı adayı Akın Atakan, gerekse İl Başkanı Mehmet Karuk, ittifak görüşmelerinin sona erdiğini ve artık böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtmişlerdi.

 

“İTTİFAK GÖRÜŞMELERİNİN ZAMANI GEÇTİ” DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Yarın11 gazetesine röportaj veren MHP Belediye Başkanı adayı Akın Atakan, “biz ittifak görüşmeleri ile ilgili zamanın geçtiğini düşünüyoruz, yani Bilecik’te artık ittifak söz konusu değil, herkes kendi projeleri ile yola çıktı, kendi aday belirleme süreçleri devam ediyor, biz inşallah kendi Belediye ve İl Genel Meclisi adaylarımız ile güçlü bir şekilde seçime gireceğiz, farkta yaratacağımıza inanıyoruz, projelerimiz ile, yapacağımız icraatlarla inşallah Bilecik’te harekete geçecek” demiş ve konuşmasının devamında ise; “defalarca vurgu yapıyoruz, her toplantımızda söylüyoruz, Bilecik’te kesinlikle ittifak yok, hala bu propagandayı yürütmeye çalışıyorlar, yani Milliyetçi Hareket Partisi adayını geri çekecek son anda biz çektireceğiz diye propaganda yapanlar var, ben hareketi onlara kastediyorum, başka bir yere, başka bir cümlemiz söz konusu değil. Bizi çıkmış olduğumuz yolda, bizim davamıza ket vuracak, “boşuna oylarınızı heba etmeyin, zaten çektireceğiz, adayı çekeceğiz” diyen bir siyasi parti var karşımızda, benim sözüm onlara, ben partimle, teşkilatımla sonuna kadar projelerimizin hayata geçirilmesi konusunda seçimlere güçlü bir şekilde gireceğiz. İttifak konusunda yine vurguluyorum tekrardan, konuşulacak zaman vardı o süre geçti, yani Genel Merkez bu konuda son noktayı koydu, “Bilecik’te kesinlikle ittifak yok” dedi, hala buna rağmen, genel sekreterimizin vurgulamasına rağmen, bizler defalarca söylememize rağmen hala, “ittifak olacak, son anda adaylarını çektireceğiz, biz işte Belediye Başkan yardımcılığı vereceğiz o da çekilecek” konularına karşı diyorum ki ben; ‘hareketi çekeriz’ yeter artık, bu konuşmaları da burada kapatalım, herkes gelsin, Bilecik için neler düşünüyorlar, projeleri, önerileri neler bunlardan konuşalım” ifadelerine yer vermişti.

 

“KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK” DEMİŞTİ

MHP İl Başkanı Mehmet Karuk ise, konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde yaptığı değerlendirmede, “Bilecik’te kesinlikle bir ittifak yok. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ile de görüşmemizde Bilecik ile ilgili herhangi bir konunun gündeme gelmediğini söyledi. Bu tür asılsız haberlerin kim veya kimler tarafından çıkartıldığı da tarafımızca biliniyor. Korkunun ecele faydası yok” ifadelerine yer vermişti.

 

Ulusal basına bomba gibi düşen haberlerde ise, AK Parti’den Mehmet Özhaseki, MHP’den de Sadir Durmaz’ın dün yaptıkları görüşmede yeni ittifak alanlarının masaya yatırıldığı ve Bilecik’in aralarında bulunduğu birçok ilde uzlaşı sağlandığı öğrenildi. Bu kapsamda Çanakkale, Edirne, Bilecik’te MHP adayının geri çekilip, AK Parti adayı ile yola devam konusunda görüş birliğine varıldığı aktarıldı.

 

“BİZ LİDERİMİZ NE DERSE ONU YAPARIZ”

MHP İl Başkanı Mehmet Karuk, şu anda konuya ilişkin kendisine ulaşan bir bilginin olmadığını söylerken, “İttifak olursa sizin tutumunuz ne olacak sorumuza ise İl Başkanı Karuk, “Biz liderimiz ne derse onu yaparız” ifadelerine yer verdi.

 

Bilecik’te ittifakta uzlaşı sağlandı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. Mhp partili olarak oy kullanmamaya davet ediyorum bizimle alay edilmesine taamülümz yok artık

    Cevapla
  2. Bilecik için çok isabetli bir karar olmuş hayırlı olur inşallah

    Cevapla
  3. seçmeni resmen koyuna çevirdiniz

    Cevapla
  4. 14 Şubat 2019, 17:20

    Mhp ile kafa buluyo bunlar herhalde.1 aydır meydanlarda oy istiyorlar şimdi ne oldu? Saçmalık ya başka bişey değil

    Cevapla
  5. 15 Şubat 2019, 20:37

    Mhp adayina buyuk ayip olur. Adam ortalara dustu calisiyor. O bile oy vermez yoksa…

    Cevapla
Bizi Takip Edin