Bilecik’te neler yapılabilir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Bilal Şentürk, başkanlığında tarihsel bakış açısıyla ”Bilecik’te neler yapılabilir?” konulu toplantı düzenlendi.

Vali Şentürk, Bilecik Müzesinde Vali Yardımcısı Rahmi Köse, Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Yazır, Müze Müdürü Harun Küçükaydın, tarih ve sosyal bilimler öğretmenleri ile Arkeolog ve sanat tarihçilerinin katıldığı ”Öğretmenlerle müzede Bilecik tarihini konuşuyor” etkinliğinde, Bitlis’in Ertuğrulgazi’nin doğduğu Ahlatta kaymakamlığı döneminde ilçenin tarihi konusunda yaptığı kapsamlı çalışmalardan örnekler verdi.

 

Bilecik’in butik bir şehir olmasından dolayı 81 il ile aynı olmadığını vurgulayan Vali Şentürk, şunları kaydetti:

”Bilecik adına yürüttüğümüz çalışmalar var. Yürüteceğimiz çalışmaların en önemli ayağı eğitimcilerdir. Koca bir medeniyetin kurulduğu bir yerden bahsediyoruz, bir medeniyetin mensupları kimler? Neler yapmışlar? Nasıl bir medeniyet inşa etmişler? Bilecik’i ve Türkiye’yi dünyaya tanıtmak için neler yapabiliriz? Bilecik’in iki önemli değeri burayı 81 il’in önüne çıkarıyor. Biri Şeyh Edebali diğeri Ertuğrulgazi’dir. Biz tarihe nam salmış medeniyetin mensuplarıyız. Burada yaşayanlar olarak geçmişimize sahip olmak zorundayız. Turizmde gelir getirici unsurlar açısından tarihi değerler önemli. Turizme dönük olarak da tarihimizden yararlanmak durumundayız. Herkes üzerine düşeni yaparsa, yapamayacağımız bir şey yok. Geçmişini iyi bilirsen geleceğini iyi inşa edersin. Bu konuda kapsamlı bir hazırlık yaparak önümüzdeki eğitim öğretim yılında Bilecik tarihini iyi öğrenerek öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm hemşerilerimizi bilgilendirmeli, bilinçlendirmeliyiz.”

 

Etkinlik, katılımcıların görüş ve taleplerini iletmesiyle sona erdi.

Bilecik’te neler yapılabilir?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. 28 Haziran 2019, 12:25

    boşişler paralvralar

    Cevapla
  2. panoramaa 1299 müzesi olabilirrr büyükk alanda mesela pelitözüü kölenün oralarr

    Cevapla
    • 1 Temmuz 2019, 07:27

      YA VALİ AKP YE YARANMAK İÇİN MEMURLARI GETİRİP İKİ TOPLANTI YAPAR BASINI CAGIRIR BEN İŞ YAPIYORUM HESABI SADECE ŞOHOV YAPMA DERDINDE HALKI GETİRSENE BAKALIM ORAYA DERDINI DINLESENE HADİİ AMA ŞOHOV VAR MEMUR SIKIYORSA KONUSSUN REKLAM SADECE BIRAKIN BUNLARI YA MİLLET AÇÇ AÇ KRİZ SİZE VURMUYOR TABİİ

      Cevapla
  3. 1) Bilecik te kazısı yapılmayan antik kentler var. Üniversitemizin güzide tarih bölümü bu konuda yönledirilebilir ve üniversiteye bir tarih müzesi bile kazandırılabilir. Tarih bülümü öğrencileri de böylece staj yapmış olur. Yazın Kredi yurtlar kurumu boş. Öğrenciler kalabilir.
    2) Başköyden Gülümbe köyüne (Edebali Türbesine ve mezarlığa da uğrayan) hafif raylı sistem tramway hattı.
    3) Atatürk Bulvarına trafiği rahatlatmak için köprü (üstten ve attan trafiği aksatmayan , trafik ışıkları ve cezası olmayan tünel)
    4) Pazaryeri Meslek yüksek okulunda Mermer ve dekoratif süslüme üzerine bölüm var. Tarihi yerlere mozaik şeklinde çalışmalar yapıp (sanayi işbirliği ile) (örneğin şadırvan çevresi gibi) yerleri güzelleştirebilirsiniz.
    5) Bir kaç sanayici ile görüşüp ilimize sanayi yatırımı yapılması konusunda öncülük edebilirsiniz (Bilecik milletvekili ile birlikte)

    Cevapla
Bizi Takip Edin