BİLECİK’TE ÖĞRENME ŞENLİKLERİ BAŞLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Öğrenme Şenliği’nin açılış programı gerçekleştirildi.

dsc_0371

Bilecik Belediye Başkanlığı önünden Bilecik Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde kalabalık bir kortejle başlayan şenlikler, Cumhuriyet Meydanındaki programla devam etti.

dsc_0226

Program Cumhuriyet Meydanı’nda bütün şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

dsc_0309

Programda konuşan Vali Süleyman Elban, Üretilen bir şeyin karşılığını daha iyi alabilmek için farklı yöntemler kullanmak gerektiğini vurgulayarak, “Dünyanın her yerinde geçerli yöntem ile hiç bir şey yapamıyorsunuz ama herkesin bilmediği ilave bir şey biliyorsanız bunun değeri daha fazla. Onun için Biz bu değeri biliriz, öğreniriz ve öğrenme şenliği ile ilgili haftamızda da bu tür farkındalığın oluşmasına vesile olur” dedi.

dsc_0289

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise, öğrenen ve öğreten olmak üzere 2 tür insan olduğunu söyleyerek, “ilköğretim ile temelleri başlayan ve hayat boyu devam eden bir öğrenme sürecimiz var. Biz de bu doğrultuda yola çıkarak hayat boyu öğrenme genel müdürlüğünün koordinatörlüğünde ve Bilecik’teki tüm kurum, kuruluş ve STK’ların destekleriyle öğrenmenin hayat boyu devam ettiğinin bir işareti olarak bu şenliği düzenledik.” dedi.

dsc_0301

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise ‘’Bizler,  ‘Oku’ diye başlayan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Hayatımızın her noktasında ilmi, öğrenmeyi önde tutan bir medeniyetin temsilcisiyiz. İlim ilim demektir, ilim kendini bilmek demektir. Sen kendini bilmezsen, ya nice okumaktır diyen bir medeniyetin temsilcisiyiz. Gerçekten ilim önce insanın kendisini bilmesine, sonrasında kendisini Yaratanını bilmesine ve aynı zamanda kendisine bu dünyada lazım olan yaşamını geleceğini temin edecek bilgi ve beceriyi elde etmesini sağlayacak en önemli materyaldir” dedi. Gerçekten Milli Eğitim Bakanlığımız son dönemde yapmış olduğu güzel uygulamalar ve çalışmalarla hem ülkemizin, hem gençliğimizin, hem geleceğimizin önünü açmaktadır” diyen Başkan Yağcı, “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi, gençliğimiz cumhuriyetimize, istiklalimize ve istikbalimize öğrenerek kendini geliştirerek en iyi şekilde sahip çıkacaklardır. Bizler de Bilecik Belediye Başkanlığı olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, gençlerimizle, öğrencilerimizle el ele vererek daha güzel bir Bilecik’i, daha güzel bir Türkiye’yi oluşturma noktasında el ele gönül gönüle çalışmanın haklı hazzını ve gururunu yaşıyoruz. Biz düzenlenen bu Öğrenme Şenliği’nin gençlerimize, öğrencilerimize, çocuklarımıza faydalar getirmesini ve inşallah bundan sonrada artarak bu gelişmelerin devam etmesini temenni ediyorum. Ben bu etkinliği düzenlediği için başta Sayın Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Vali Elban ve beraberindekiler sergi alanının açılışını gerçekleştirerek, standları gezdi.

 

Açılışa, Vali Süleyman Elban, Belediye başkanı Selim Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Yaygın ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, öğretmenler, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

dsc_0247 dsc_0252 dsc_0266    dsc_0327 dsc_0332 dsc_0338 dsc_0347 dsc_0356 dsc_0371 dsc_0382 dsc_0388 dsc_0390 dsc_0398 dsc_0407 dsc_0418 dsc_0424 dsc_0435 dsc_0450 dsc_0458 dsc_0475 dsc_0487 dsc_0498 dsc_0506 dsc_0522 dsc_0224 dsc_0226 dsc_0232 dsc_0238 dsc_0242

BİLECİK’TE ÖĞRENME ŞENLİKLERİ BAŞLADI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin