Bilecik’te Şeftali Hasadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Bilal Şentürk, uygun toprak yapısı ve iklimi bakımından meyve ve sebze üretimiyle adından söz ettiren Osmaneli ilçesinde, üreticiyle buluştu.

Vali Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı, Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş ile birlikte ilk olarak Oğulpaşa köyü Yeşilçimen Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Şentürk, daha sonra beraberindekilerle Oğulpaşa köyünde ”Köy yollarını ağaçlandırma ve köy bahçeleri” projeleriyle köy tüzel kişiliğine ait yaklaşık 50 dekar araziye bin 350 adet “chendler” cinsi ceviz fidanı dikilen alanda incelemelerde bulundu.

Vali Şentürk, 2009 yılında arazi sulamasına açılan Oğulpaşa göletinde ve sürdürülebilir tarım, yenilenebilir enerji projesi kapsamında iki ayrı grupta 152 panel güneş enerjileri sistemleri bulunan toplamda 76 kilovat elektrik üretimiyle tarımsal sulamada kullanılan enerji sistemlerinde incelemede bulunarak, Oğulpaşa Sulama Kooperatifi Başkanı İbrahim Polat ve muhtar Bayram Aka’dan bilgi aldı.

Çerkeşli köyünde de çiftçilerin ürettikleri, ürüne göre uygun sıcaklık ve nem dengesinin korunmasını sağlayarak satış ve pazarlamada imkan sağlayan soğuk hava depolarında incelemede bulunan Vali Şentürk ve beraberindekiler, şeftali bahçesinde şeftali hasadı yaparak, üretici ve tarım işçileriyle sohbet etti.

Hasadın bereketli olmasını dileyen Vali Şentürk, Çerkeşli köyünde 29 bin metrekarede, mesire alanı yapılması planlanan sahada incelemede bulundu.

Bilecik’te Şeftali Hasadı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin