Bilecik’te trafikte yaya önceliğine dikkat

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Vali Bilal Şentürk, Bilecik’te trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla ”Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz” sloganıyla yaya geçidinde kolluk görevlileriyle yaya nöbeti tuttu.
İçişleri Bakanlığınca 2019’un “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilmesi dolayısıyla Bilecik kent merkezinde ve ilçelerde 59 yaya geçidinde 434 polis personelinin katılımıyla etkinlik yapıldı.
Etkinlik, başta okullar olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşlarına ait hizmet binalarının önünde ve diğer yaya geçitlerinde “Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz” sloganıyla gerçekleştirildi.
Atatürk Bulvarı’nda bulunan yaya geçidindeki nöbete katılan Vali Bilal Şentürk, Belediye Başkanı Semih Şahin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve beraberindekiler, araç sürücülerine broşür dağıttı. İlkokul ve ortaokul ile anaokulu öğrencileri de ellerindeki dövizlerle geçitlerde yaya önceliğine dikkati çekti.
Yaya geçidini kullanarak sürücülerin duyarlılığını inceleyen Vali Şentürk, sürücülerle sohbet ederek, öğrencilere Türk bayrağı hediye etti.
Vali Şentürk, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
İçişleri Bakanlığınca yaya trafik güvenliğini arttırmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Türkiye’de ve Bilecik ile ilçelerinde 59 ayrı noktada trafik ekiplerinin ”Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz”, ”Öncelik yayanın” çalışmasının bir parçası olarak yol kontrolleri, ışıklı ve ışıksız yaya geçitlerinde, sürücülerin ne kadar yayalara saygı gösterdiği, öncelliği onlara tanıdığını kontrol etmek üzere eş zamanlı denetim programı uyguladık. Amacımız farkındalık oluşturmak. Hem şoförlerimizin hem de yayalarımızın trafik güvenliğini sağlamalarında üzerine düşen sorumlulukları var. Yayalar, öncelikle yaya geçitlerini kullansınlar istiyoruz. Sürücülerimiz yaya geçitlerinin olduğu yerlerde öncelikle yayalara yol versin. Işıklı yaya geçitlerinde yeşil ışık kime yanıyorsa öncelikle onun geçmesini sağlamak. Bilecik’te yapılan çalışmalarla oldukça iyi noktaya gelmiş durumda.  Birçok aracın, yayayı gördüğünde hızını kesip durakladığını gördük. Bilecik’te bu bilinci daha üst seviyeye çıkararak, kazasız huzur içinde işleyen trafiğimiz olsun istiyoruz. İl merkezinde trafik yoğunluğu oluyor. Kurallara riayet ettiğimiz zaman öncelikle insan sağlığının, sonrasında da maddi kazaların önüne geçmiş oluruz.”
Vali Şentürk, etkinliğin ardından belediye çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet etti.
Ayrıca Vali Şentürk, etkinliğe katılan Kozabirlik İlkokulu öğrencilerini makam aracına alarak, okullarına bıraktı.
Bilecik’te trafikte yaya önceliğine dikkat
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 2 Ekim 2019, 22:26

    kurallar uygulanabilir olduğunda,,”””AYRICA”””,değer görür……………….OSMANLILIK ,,aklıselim der,,,,,,……….,tamam,,iyi hoş da,,,,,,,,,,,,,,,,,,….ŞİMDİ AYRICA söylensin hele; SADECE TEPEBAŞINDAN HEYKELE ,,,hem gidiş hem dönüş yolu,,,,KAÇ YAYA GEÇİDİ VAR??????mevzuatta en azkaç metrede yaya geçidi olabilir diyor????????????((((((((MEVZUATA UYGUNLUk,,,20 MERTEDE,50 METREDE YAYA GEÇİDİ DİYORSA,????????,,,ayrıca trafiği sıkışık,,,bilecik gibi yerlerde,,,,,,,,,trafik akışı nasıl olacak,,,??????????bu mevzuat da doğru mevzuat mı diyecek,,,yasa değiştirici vekil de…….:::::::::::::::::::::::::::::::::::::o zaman aynı izmitteki gibi,,,,asansörlü,,ÜST -ALT GEÇİTLERE İHTİYAÇ VAR!!!!!!!ki,,,,,,,::::::::::::::bileciğe aynı izmitteki gibi,,,,,,,,,engelli engelsiz hekesin istifade edebileceği,,,,,,asansörlü,,ÜST -ALT GEÇİTLERE İHTİYAÇ VAR!!!!::,,,,BU DÜŞÜNCENİN SÖYLEYENİ YİNE AYNI,,,,,otobüs terminali,,ormanın yerine gelsin diyenler…………sevgiler,saygılarla

    Cevapla
  2. 2 Ekim 2019, 22:48

    yanlış anlaşılmasın ki,,,,,,,,,farkındalık olmasın,,,,,,,,,,,,,eğitim olmasın,,,,,,,,,,ANCAAAAAAAKKK,,,böyle eğitimşer sonrasında,,,,,AYRICA,,,yollarda öyle ,,,,ANİ DURUŞLAR VESAİRE DE,,,GÖRÜLMEYE ,,YAŞANMAYA BAŞLANDI Kİ,,,,,,:::::::::::::::::::::BUNLAR da göz ardı ediiiilllmmeeemeli !!!!!denlmeye çalışılıyor,,,SADECE O,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,geçen,,,,,MİNÜBÜS ÇARPIYORDU,,,,BİR MİNÜBÜS DOLUSU İNSAN ,,,,bir anda duran kamyona…………….. allah muhafaza………::::::::::::haberler ola,,,,,,,(allah(c.c)korusun muhafaza buyursun…,rabbimiz görevlilerimizi,,haklılığımızı hepimizi,,korusun muhafaza buyursun(amin),,,,,sevgiler saygılarla,hürmetle

    Cevapla
  3. Bu kadar ışıkların ve yaya geçidinin olduğu plansız yerde yaylara yol vermek mi mantıksız ışık’da yaya geçidi var ve 3 adet ışık var ekstra 3 tane yaya geçidi var ve imkansız arkadan taciz edicek sollamaya kaltıgındakı tartısmalarda extra

    Cevapla
  4. 3 Ekim 2019, 10:00

    Vali bey e arabasiyla carpmaya calisan sahsın ehliyetinin olup olmadigini kontrol ettiniz mi ..alkol lu bir sahsa benziyor

    Cevapla
  5. 6 Ekim 2019, 01:06

    Yaya geçidini boşverin 2 şeritlik yol şelalenin orda araçların park etmesi yüzünden 1 şerite düşüyor adamlar yola araç park ediyor bunlarada birşeyler yapılması lazım!!?!?

    Cevapla
Bizi Takip Edin