BİLECİK’TEN AFRİN’E YARDIM KAMYONLARI YOLA ÇIKTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği ile Vezirhan Belediye Başkanlığının birlikte hazırladıkları gıda ve giyim malzemelerinden oluşan iki adet insani yardım aracı, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların katılımlarıyla Vezirhan Belediyesinin önünden dualarla uğurlandı.

Çok sayıda sanayici ve bağışçının destekleriyle hazırlanan araçlardaki yardımlar, Hatay Reyhanlı bölgesinden Suriye’nin Afrin bölgesine sevk edilecek.

Bugüne kadar Suriye’ye 20 adet iyilik yüklü insani yardım aracı gönderdiklerini söyleyen Bilecik İHH Şemsettin Yıldırım, “yedi yıldan beri yanıbaşımızda bulunan Suriye’de savaş adı altında zulüm devam ediyor. Bu zulümde beşyüz binden fazla insan öldü. Bir buçuk milyondan fazla yaralı halde. 11 milyona yakın insan kendi ülkesinde ve başka ülkelerde mülteci durumda. Maalesef zalim zulmüne devam ediyor. Bizler de mazlumun yanında yer almaya devam edeceğiz. Mazlumun kim olduğuna bakmaksızın şucu bucu ayrımı yapmadan insani yardımlarımızı sürdüyoruz. Bizim milletimiz alicenap, kadirşinas ve oldukça vefekar bir millet. Rabbim bu miletin ayağına taş değdirmesin. Rabbim her türlü riski alarak zulme karşı duran devletimizi de devlet büyüklerimizi de her türlü tehlikeden korusun. Vezirhan Belediye Başkanımıza, Sayın Valimize ve çok kıymetli hayırsever kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.
Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş ise yaptığı konuşmada “geçtiğimiz günlerde Suriye’ye İl Başkanımız ve Belediye Başkanlarımız ile birlikte gittik. İnsani yönden çok kötü bir manzara ile karşılaştık orada. Çocuklar perişan kadınlar perişan haldeydiler. Her yer toz içerisinde idi. Yıpranmış çadırlarda aileler zor koşullarda yaşamaya çalışıyorlardı. Ülkemize dönünce Vezirhan’da bu durumu halkımızla paylaştık. Gerçekten de bu iyilik hareketimize Belediye ekibimiz, Vezirhanlılar ve Sanayici kardeşler büyük ilgi gösterdi. Allah onlardan da vesile olan İHH’dan da razı olsun” dedi.

 

Yapılan duaların ardından Vezirhan Belediye Başkanlığını ziyaret eden Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, burada belediye Meclis üyeleriyle bir araya geldi.

BİLECİK’TEN AFRİN’E YARDIM KAMYONLARI YOLA ÇIKTI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. HACII ARAKANLI MÜSLÜMANLAR NE OLCAKK

    Cevapla
Bizi Takip Edin